Powerwalks under höst och vinter

Jag älskar ju mina powerwalks till (och ibland även från) jobbet. I alla fall nu under den ljusa, varma och härliga tiden. Däremot hatar jag att vara ute när det stormar och regnar. Och alternativet, dvs. löpband känns ju sådär roligt. Det har hittills dock alltid blivit löpband för mig under vintertid. Trist. Så i år tänkte jag testa nåt nytt. Det finns ju kläder och utrustning för värsta polar-expeditionerna, och nu bor jag ju i Skåne som inte alls är någon större polarutmaning, så jag tänkte att det är dags att investera i kläder som faktiskt funkar, oavsett väder. Rea-fyndade en North Face-jacka idag. Jag hade några krav:
1) Den ska vara tunn och smidig så att jag kan springa om jag skulle vilja det.
2) Luvan måste gå fram en bit över pannan med en sån där liten skärm, och vara åtdragbar så att man slipper få in vatten.
3) Vattentålig!

Den här jackan, som jag hittade, har väldigt bra luva (Jodå, jag ser ut, det är bara ni som inte ser in), är tunn och har en vattenpelare på 22,000 mm. Låt det regna bara!

IMG_9705Nu är jag halvt kittad. Behöver ett par byxor också, och dessvärre nya löparskor. (Varför är det alltid allt på en gång?) Mina är heeelt utslitna. Och så en bättre ryggsäck, med stöd vid höfterna så att axlar och nacke slipper bära. Sen så.
Mitt hetaste tips när det gäller funktionskläder är att satsa på kvalitet. Man behöver inte överdriva men definitivt hellre lägga några hundralappar extra för att vara säker på att kläderna fyller sin funktion. Jag hittade supersnygga och bra regnkläder på ett ställe idag, i märket Norröna, som kostade 7500:-. Det var lite overkill för powerwalks i Malmö kan man tycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *