Tips för att komma igång med träningen

Mitt hetaste komma-igång-tips är följande:
Ställ inga krav på dig själv förutom att du ska röra på dig en timme om dagen. Om det så är en snigelpromenad vissa dagar – skit i det – bara du rör på dig. Sätt ett par lurar i öronen och lyssna på en bra podd eller prata med en kompis. Njut av din egen timme och ställ inga krav på att du måste höja flåset, börja springa eller så.
Det fina med det här är att en vacker dag – om det tar tid, skit i det också, det får det gärna göra – så kommer du vilja jogga. Och det är inte förrän då du ska göra det. Det är nämligen då viljan kommer inifrån. Och det är motivation på riktigt! För att behålla motivationen – spring bara när du känner för det, och kanske bara 20 minuter av din 1-timmes-runda – påtvinga det aldrig för att du borde. Du skulle ju bara röra dig – och då funkar som sagt även snigelpromenader – 1 timme om dagen så ta det lugnt. Ingen press.
Om du gör så här så kommer du att bli en sån där som tränar hela tiden (inte bara går all in  i ett par veckor, blir förkyld och slutar). Och plötsligt, innan du vet ordet av det, står du där och flaxar med armar och ben på ett Step-pass.
Det här med att vara ute i regnet – det funkar faktiskt om man har bra regnkläder. När man går där med luvan på och igenknäppt känns det nästan lite mysigt, som att man går omkring i sin egen lilla instängda bubbla på nåt sätt.
IMG_1089

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *