Rörlighet före styrka

I förrgår, på utbildningen (till PT) så förstod jag verkligen innebörden av “Rörlighet före styrka”. Jag är väldigt rörlig men har inte lika stora muskler som vissa av killarna. Det blev dock väldigt tydligt när jag vid ett tillfälle (trots avsevärt mycket mindre muskelmassa) lyfte tyngre än en av killarna. Varför? Tack vare min rörlighet och på grund av hans icke rörlighet. Rörlighet är såå viktigt om man vill bygga muskler! Ett väldigt bra sätt att öva upp sin rörlighet är genom dynamisk rörlighetsträning (dynamiska stretchövningar) en stund varje dag. Tio minuter om dagen räcker för att se resultat rätt så snabbt. Dynamisk rörlighetsträning är något som alla borde göra. Alla behöver vara rörliga, även om man inte är ute efter att bygga muskler. Så… dynamisk rörlighetsträning tio minuter om dagen – Do it! Jag lovar att din kropp behöver det.
alex
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *