Bli rörlig med omedelbart resultat

Det här är så otroligt coolt! En sån här liten boll (den är i storlek med en clementin och rätt fast och stabil) kan göra under, fick vi lära oss på PT-utbildningen igår. Vi gjorde först ett test där vi fick ställa oss med raka ben och luta oss framåt, neråt så långt vi kunde komma. Ni vet så att man till slut, om man är rörlig nog i baksida lår bland annat, når ner till golvet.
Sen tog vi den där bollen, rullade den 30 sekunder under varje fot. Det gjorde svinont på sina ställen och där skulle man gärna rulla lite extra. Efter att ha gjort det 30 sekunder på varje fot så testade vi att luta oss framåt, neråt igen – och kom ungefär 1 dm längre. Helt galet! Av fotmassage??
Hur kan det bli så här nu då? Jo det är så här att det är bindväven man masserar, och man vet inte helt varför det ger så bra resultat, men troligtvis så har den knögglat till sig eller klistrat ihop sig nånstans – ja bindväven alltså – och när man masserar så släpper det upp, och voilà så är man mer rörlig. Man forskar fortfarande på huruvida det har en bestående effekt eller inte, men det fina är ju att om man gör det här innan till exempel marklyft – ja men då kommer man ju längre ner i rörelsen och blir både rörligare och starkare av det.
7323341165768_001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *