Och NU infinner lugnet sig

Det är lika galet varje år. Folk (inklusive jag) stressar som galningar inför julafton, och ja det är lätt att säga att bättre planering skulle göra det lättare, men det finns ju tyvärr en del som inte går att förbereda: Barnens julklappar! Mina barn ändrar sig i alla fall fram till sista minuten så jag skulle inte vilja köpa någonting i november. Julmaten. Ja men det köpte jag igår kväll. Nu hade jag inga svåra grejer på min lista, men jag stod ändå i kö på Malmborgs i en halvtimme. Posten. Om man beställer saker på nätet – ja men då får man stå i jul-postkön. En jul-postkö är låååång! Jag bestämde mig igår för att nu ska jag bara stå här, det får ta den tid det tar. Av med mössa och vantar och in med en podd i öronen. Det var ändå rätt bekvämt faktiskt. Man kan ju passa på att andas då om inte annat.
Hur som helst – det tråkiga med det här är att vi ju gör mycket för barnens skull – och det enda de egentligen vill (utan att alltid kunna uttala det) är att vi vuxna är närvarande, att det finns vuxna som sätter sig ner och spelar ett spel eller lägger ett pussel, att någon bakar med dem, pratar med dem, ser en film tillsammans, går en promenad och kastar pinnar med dem. Typ så. Det är – och jag vågar garantera det här – det bästa alla barn kan få i julklapp. Lugna vuxna som är närvarande. Jag ska verkligen ta mig i kragen och försöka vara det hela långa julhelgen. Jag menar, nu är ju all julstress över.
Igår foam-rollade jag Alvin. Ni vet den där bollen som jag pratade om för ett tag sen, den som finns på Stadium för 129:-, den är perfekt att massera trötta muskler med. Och Alvin älskade det.foamroller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *