Om inspirerande möten och crowdfunding

Jag träffade Daniel från FundedByMe i morse för att spela in en podd. Vi håller nämligen på att bygga ett poddrum (det har jag nog sagt va? Men jag säger det ändå igen) på Media Evolution, för att hjälpa företag att skapa egna poddar. Som ett steg i den satsningen så kommer vi även att producera en egen podd: “På insidan – En podcast om företagen i Media Evolution”. Det finns 400 medlemmar i Media Evolution-communityt (allt från Swedbank till enmansbyårer) och många har så himla spännande stories att berätta. Och det är de vi tänker fånga upp i vår podd. Bland de första avsnitten kommer vi att ha med Swedbank, UsTwo, Hyper Island och då alltså FundedByMe.
Så dagen idag började med att jag fick höra just en spännande story av en inspirerande person: Daniel Daboczy, från FundedByMe. Snart kommer ni också att få höra den, i podden, man jag måste redan nu säga (och skriva) än en gång att det är så viktigt att träffa och prata med folk som inspirerar en. Kan inte tänka mig att börja dagen på bättre sätt.
Och sen – en sak till: Vem som helst som har några tusenlappar över kan bli investerare! Det är bland annat det vi pratar om i podden. Det är inte bara män i randiga kostymer som kan titulera sig affärsänglar. Och det är inte bara de med 1 miljard på banken som kan göra en investering. Tack vare crowdfunding-sajter så kan vem som helst investera. Vi pratar också om det faktum att kvinnor har svårare att få in kapital än män (Men vad fan!!! 2016!!) Och hur kvinnor ofta sätter en för låg värdering för sitt bolag, och män för hög. Suck. Skärpning på oss tjejer! Och… tagga ner killar 😉
Dagen började med en halvtimmes promenad i sommarvärmen. Utan jacka. Kan inte nog säga det: Älskar dig sommar ♥DSC_0115… och fortsatte som sagt med ett inspirerande möte med Daniel.daniel-alexandra
Och just det… om du också blir sugen på att göra en mindre investering (det fina med crowdfunding är ju att man är många som investerar och därmed behöver inte beloppen bli så stora) så ska du titta in på FundedByMe. Själv funderar jag på att investera i deras egen kampanj. De startade för en vecka sen och har redan fått in 6 miljoner. Impressive!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *