Så gör man korrekta armhävningar

Armhävningar – jag tror att alla vet vad det är. Men frågan är om man vet hur en korrekt armhävning ser ut? Det kan givetvis bero på, beroende på hur ens kroppstyp ser ut och hur man väljer att placera armarna. Hur brett liksom. Och det spelar inte så stor roll. Antingen kör man med brett mellan armarna, eller så kör man smalt och helt intill kroppen (Då blir det mer tricepsövning). Men exakt hur brett man kör sina breda armhävningar behöver man inte vara så petig med. Däremot, om man vill göra en korrekt armhävning och träna i hela rörelseomfånget (vilket man vill) så ska man ända ner i golvet med kroppen. Inte med huvudet utan med kroppen. Du kan till och med nudda marken med bröstet.
Så dagens träningstips är att fortsätta med armhävningar på knä ända tills du kan gå ända ner till marken. Först när du klarar det är det dags att gå upp på tå. Du får bättre träning om du gör en helt korrekt armhävning på knä, det vill säga i hela rörelseomfånget, än om du gör halva armhävningar på tå.armhavningar, armpress, gym, styrketraning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *