Övning för snyggare hållning

Den här övningen är sååå bra för så många. Jag ger några exempel:

  • Om man sitter mycket på kontor eller vid en dator.
  • Om man vill få en snyggare och bättre hållning.
  • Om man vill få bak axlarna lite.
  • Om man ofta får ont i ryggen och nacken.
  • Om man tränar mycket bänkpress och kanske inte så mycket baksida och därmed blir väldigt stel.
  • Om man är stel i övre delen av ryggen, nacken och axlarna överlag.

Ja men ni förstår ju… den är alltså bra för alla skulle jag säga.
När jag inte var så van inne i gymmet så kunde jag tycka att det var pinsamt att gå fram till de “manliga” delarna där folk stod och grymtade och ibland skrek. Jag kände mig väldigt newbie och bortkommen där bland allt testosteron. Men för det första… vadå manliga? Glöm det! Hatar att jag ens har tänkt så. Och för det andra… pinsamt inför vem? Vem bryr sig? Alla är så inne i sin egen träning, och so what om man inte riktigt kan. Då får man väl lära sig då.
Men jag tänkte ändå att, om det nu finns fler som är som jag var, så ska jag förklara hur den här övningen går till. Den görs i någonting som heter Cable cross, och det är inte alls komplicerat. Läs bara det här så kommer du förstå:
Man börjar med att sätta fast de där små plasthandtagen i de nedre vajrarna. Det finns vajrar och hakar både uppe och nere, men välj alltså de nedre. Sen kan du välja den lägsta vikten, för den här övningen blir tung efter en liten stund. Skulle det bli för lätt är det bara att höja sen. Roligare att höja än sänka 😉
Börja med att ställa dig i grundposition: avslappnat och med en naturlig hållning och spänning i magen (Sug in naveln). Ta handtagen korsade, det vill säga det högra i vänster hand och tvärtom.Cable cross axlarHåll axlarna nere genom hela rörelsen…Cable crossövning för bättre hållning… även när du kommer högre upp med armarna…cable cross övning…som ska vara raka hela vägen upp till toppen. Armarna alltså. Hit upp ska du. Här slutar rörelsen och du går tillbaka igen i samma hastighet. cable cross gymLycka till ??

0 thoughts on “Övning för snyggare hållning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *