Stretcha hörni

Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att vara rörlig i muskler och leder. Idag var jag hos min osteopat – denna underbara människa som gör mig hel på en timme – och när hon klämde och masserade min vad (pga. att jag fick lite ont i hälsenan häromdagen) så höll jag på att svimma av smärta. Men när det gör så där ont så förstår man också nivån på stelheten. Jag visste att jag var lite stel i vaderna och brukar vara noga med stretcha dem, men idag fick jag bästa knepet av henne:
Ta en liten massageboll (de finns att köpa på Sportamore för 129:-) och lägg på vaden. Sen sätter du dig på den och verkligen låter den trycka in, djupt, så att det gör riktigt ont i vaden. Då kommer du åt och gör nåt riktigt gott för dina vader, och kanske framförallt: för hälsenorna.  Vad en osteopat gör? Magi! I alla fall min. Charlotte Engberg heter hon. En osteopat går samma utbildning som en naprapat och en kiropraktor. Till en början. Men sen i slutet så väljer man olika inriktningar. Har inga fler detaljer än så men har väldigt goda erfarenheter av både naprapater och osteopater.

0 thoughts on “Stretcha hörni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *