Tips när man ska ta in investering

Jag har pratat om det tidigare, det här med att ta in investering till sitt bolag. Bland annat om hur man kan göra rent konkret. Jag har själv tagit in kapital i flera omgångar och tycker att det är lite som att gifta sig. Oj, just det, jag har ju aldrig varit gift. Men okej, så som jag kan tänka mig att det är då. Det är nämligen väldigt viktigt att man känner att man vill spendera mycket tid med den här personen, att man trivs ihop och liksom klickar. För man har förhoppningsvis många år framför sig tillsammans, och man kan vara säker på att det inte bara är ups, utan även downs… Så det är viktigt att tänka till innan man tar in kapital. Vem vill man dela sig med? (Typ)
Mitt absolut hetaste tips, nu när jag faktiskt inte själv är i processen och kan se allt med väldigt klara ögon, är att alltid bestämma sig redan från början hur rundan ska gå till. Och framförallt bestämma vilka deadlines man har, för när man väl är mitt uppe i det så är det så lätt att tillåta att de potentiella affärsänglarna eller riskkapitalbolagen kommer med egna deadlines och därmed förskjuter hela processen. Typ “Vi har internt möte då och då och återkommer efter det”…  Nej, ta makten över det själv istället, och sätt upp dina spelregler. När de har möte spelar inte dig nån roll – det är ditt bolag och du som sätter deadlines. För det är nämligen du som sitter i skiten sen om saker inte går som det var tänkt. Det här säger man alltid inför en runda, men så är man inne i processen och vips så bara tillåter man att andra tar över. Därför: Se till att ha en oberoende person bredvid dig som hjälper dig att se allt utifrån.
Våra kunder, Capcito, delar många klokheter om just investeringar i sin blogg. (Där jag också har varit med och delat med mig) Här.14079623_1221992424499074_8126520940055351252_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *