Ge höfterna lite kärlek

Om du är en person som sitter mycket, eller om du vill bli starkare i ben och rumpa, ja men då måste du börja stretcha dina höfter. Att sitta vikt hela dagarna, som du ju faktiskt gör om du sitter på en stol, gör att höftböjaren blir fast i ett alldeles för kort läge. Så den behöver sträckas ut.
Jag har gjort som en vana att så ofta som möjligt köra den här övningen, i rörelse – höger, vänster, höger, vänster osv. för att bli mjukare i mina höftleder. Och det har verkligen hjälpt! Jag märker stor skillnad. Först tog det ett tag innan jag märkte nåt, det kändes nästan lite hopplöst, men nu känner jag hur lätt jag kommer ner. Eller lätt är det ju aldrig. Det känns. Det ska kännas. Låt det dra ordentligt.
Armbågen ska sättas ner parallellt med hälen och bakbenet ska vara sträckt rakt bakåt. Kör 30 sek – 1 min om dagen. Om du vill känna skillnad på jobbigt och svinjobbigt så testa att göra det på morgonen vs. kvällen. På morgonen är det förstås som värst.stretcha höfterna

0 thoughts on “Ge höfterna lite kärlek

  1. […] Är ni kontorsråttor precis som jag? Jag sitter visserligen aldrig ner när jag är på kontoret, men i och med att jag jobbar rätt mycket hemifrån så blir det ändå en del sittande. Och det är vedervärdigt för kroppen. Den vill inte sitta ner. Punkt. Så vad ska vi göra åt det då? Jo först och främst försöka skaffa ståbord om det är möjligt. Och sen – stretcha höftböjaren. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *