Vilka poddar lyssnar du på?

Jag och Anni ska prata om poddar nästa vecka. Vi ska göra det klockan 8 på morgonen, inför en publik på ca 100 extremt digitalt smarta personer. Och det är ju kul men lite extra spännande eftersom det inte är några noviser direkt. Detta seminare, eller vad vi nu ska kalla det ska vi köra dagen efter att vi har kommit hem från ett event med våra kunder. Klockan ett på natten. Ja alltså vi kommer hem ett på natten, från Göteborg. Det blir spännande. Jag har ju blivit en typ som sover om nätterna.
Hur som helst – vi måste prata ihop oss om vad vi ska prata om. Så nu, först och främst så skulle jag behöva er hjälp. Det vore så himla snällt om ni kunde tala om för mig vilka poddar ni lyssnar på. Och om ni orkar – även tala om varför just de poddarna är bra. Men viktigast av allt: vilka poddar lyssnar ni på. Tack ♥
Själv lyssnar jag på så otroligt många poddar, men jag ska ge några exempel:
Tvillingpodden – för att de är så bjussiga och så 100% sig själva. Älskar dem! Här och här kan ni läsa deras bloggar också.
Josefin & Vanja – samma sak där. De är väldigt mycket sig själva och pratar om många vardagliga och tipsiga saker. Det är ofta jag tar fram min anteckningsapp efter att ha fått en härlig aha-upplevelse. Grymma tjejer som också är otroligt bjussiga. Här hittar ni Josefin när hon inte poddar, och här hittar ni Vanja.
Karriärpodden – den här lyssnar jag alltid på när det är intressanta personer med. Eva, som intervjuar, är samtalsterapeut vilket märks. Väldigt bra intervjuer!
Säker stil – jag gillar att de kommer med väldigt konkreta tips samt att de inte bara pratar mode utan ofta halkar in på relationer och annat.
Styrkebyrån – de är så grymma de här tjejerna! Men de pratar bara om styrketräning, så om man inte gillar det ska man inte lyssna. De går in väldigt djupt och konkret i ett ämne per avsnitt och är duktiga på att prata på ett intressant och välbeskrivande sätt.
På tal om poddar – älskar vårt poddrum och skulle kunna sitta och podda hela dagarna. Jag och Anni har funderingar på en ny podd som behövs… Men mer om det snart.Poddrummet

0 thoughts on “Vilka poddar lyssnar du på?

 1. Jag lyssnar på:
  – Pampers barnvagnspromenader- bra stämning, varierande frågor och så gillar jag att det är en expert med lång erfaranhet som svarar (Louise Hallin) och är tydlig och konkret. Och trots att Pampers sponsrar så är det ingen reklam. (Reklam i poddar är verkligen superstörigt!)
  – Ofiltrerat med PT Fia. Kul med o-ytliga intervjuer med människor som ofta är väldigt ytliga i alla andra sammanhang. Man tänker att det är svårt att få veta mer om någon som bloggar och visar upp “hela” sitt liv på internet varje dag, men det finns ju såååå mycket bakom kulisserna hos de flesta, och jag är förvånad hur öppna de som intervjuas är många gånger.
  – Förlossningspodden- sååå bra! Kan inte få nog av förlossningsberättelser av olika slag. Kul att det är “vanliga människor” och inte kändisar. Lyssnar ibland också på “Vattnet går” om det är någon intressant som intervjuas, men tycker bättre om Emma som har fölossningspodden, både vad gäller röst och att hon är utbildad doula och kan komma in med lite reflektioner under intervjuns gång.
  – Bloggbusiness- intressant med lite andra perspektiv på det här med bloggande, hur det funkar att faktiskt ha bloggande som jobb, osv.
  Allmän kommentar:
  Jag gillar inte “snickesnack” bloggar där två personer/kompisar bara babblar om lite av varje, typ Fredagspodden, Veckans Bläcka, mfl. Har försökt lyssna nån gång men tycker bara det känns som slöseri med tid. Jag vill gärna lära mig något när jag lyssnar och att det ska kännas som att avsnittet har nån sorts struktur och plan och inte bara bla-bla-vi får se var vi hamnar.

 2. Josefin och Vanja är min favorit just nu. Jag har lyssnat på dina paddlar med Kajsa, Sofia och Alex. Jag lyssnar på Värvet om det är någon intressant person.
  Jag fastnar mer för personer än ämnen. När jag hittar personer som jag kan identifiera mig med, som jag tycker verkar spännande och intressanta vill jag höra mer om dem och deras tankar och funderingar.

 3. Värvet – Intressanta intervjuer där personen får prata till punkt, så himla skönt att de inte avbryts hels tiden utan att samtalet går den väg det går
  Träningspodden – Skön dynamik mellan Lofsan och Jessica. Lite pladdrigt ibland dock
  Kära barn – Ämnet är det intressanta, känns lite långsam i sitt format
  Ofiltrerat – gillar PTFia så himla mycket och tycker att det är bra att hon här försöker visa på att en person är så mycket mer än ytan.

 4. Säker Stil – känns som att man får sitta som en fluga på väggen och lyssna på tjejsnack
  PT-Fia – okomplicerad och härlig tjej, dock känns det ibland som att hon försöker lägga ord i munnen på sina gäster
  Fredagspodden – gillar Hanna & Amanda, men tycker att det är för mycket inlindad reklam. Typ att de börjar prata om något ämne och sen efter några minuter inser man att det är sponsrat eller samarbete. Då tycker jag det är bättre att ha en jingel eller liknande så man tydligt förstår att det är betalt innehåll. Helst i början eller slutet.
  Drivet – sköna tjejer och intressanta gäster

 5. Jag gillar också Säker stil med bra tips varvat med härligt snack. Tycker de har blivit mycket mer avslappnade i de senare avsnitten. Lyssnar också på Wahlgren & Wistam och skrattar ofta. De passar bra ihop och en sak de gör riktigt bra är att lyfta sina sponsorer på ett bra sätt. De väver ofta in det i programmet på ett naturligt sätt och något man uppskattar som annonsör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *