Jag ger upp

Det här är så otroligt frustrerande. Varför kan det inte bara få vara enkelt nån gång? Inte nog med att han fick en shunt i huvudet – man får ju säga att den har fungerat allt annat än bra. Ni som har varit med ett tag – kommer ni ihåg att den satt i magen från början och att de öppnade och flyttade på den flera gånger innan han fick den i huvudet? Vilken lång resa det har varit. 
 
Och nu när han har fått diabetes och det finns så fina hjälpmedel – ja men då visar det sig att han har orimligt mycket eksem. Jag har nog lagt ner närmare 2,000 kronor på olika sorters tejp och plåster för att ha både under och över Omnipoden (insulinpumpen). För att inte tala om hur mycket tid jag har lagt på research och omplåstrande. Men det funkar inte. Blir så trött. 
 
Vi har provat att ha Skin-prep under – hjälper inte ett dugg. 
Vi har provat Duo derm. Samma sak där. Hjälper inte.
Och de här. Ingen skillnad.
Sen har vi testat många, många sorters tejp också, för att kunna fästa hela anordningen. Den här är för hård och icke följsam, så den åker av.
Den här åker också av.
Den här funkar. Den sitter riktigt bra faktiskt.
Men vi har fortfarande inget att sätta mellan insulinpumpen och huden. Det enda som han verkar tåla är Compeed, men det sitter ju inte på så länge tyvärr så då måste vi tejpa en massa runtomkring.
Jag orkar inte gå tillbaka till alla sprutor och nålar. Måste vi verkligen det? Finns det ingen eksemvänlig pump? Just nu har han Omnipod. Och som blodsockermätare har han Freestyle libre. Båda är lika illa för hans eksem.
 
Status just nu är att båda överarmarna är förstörda av eksem, magen likaså samt ryggslutet på båda sidorna. Nu har vi inga fler ställen att sätta den på. På benet kanske skulle funka men det funkar inte på fotbollen. Hur gör man? Ska vi bara ge upp och gå tillbaka till det gamla? Jag vill verkligen inte det.
 

0 thoughts on “Jag ger upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *