Bättre idag

Idag mår han bättre. Natten var lugn, men han var uppe flera gånger för att hosta upp allt slem som sitter fast där nånstans. Förstår inte att han kan vara så otroligt duktig. Hans egen upplevelse av den här grejen är först total panik – som man så klart får när man inte får luft – men sen att det har varit väldigt mysigt här på sjukhuset. Alla har varit så snälla, och i och med att vi ligger i ett isolerat rum så får vi inte lämna det. Det innebär att vi blir serverade allt som om vi vore på hotell. Och det är som sagt rätt mysigt, enligt huvudpersonen själv.
De gick ronden i morse och berättade att tumören som han har i svalgen upptar 2/3 av platsen där. Inte så konstigt att han snarkar om nätterna och har andningsuppehåll. Vi har ju sökt för det tidigare men då har det inte hittat nåt. Så nu ska den i alla fall opereras bort fortast möjligt. 
Sen är det det här som hände med andningen, att det blev helt igentäppt både på in- och utandningen. Vi hoppas att det inte ska hända igen men har fått med akutmedicin hem om ifall att…
Och så den tredje grejen då, hans huvudvärk som har pågått i över ett år, och som vi också har sökt vård för – den ska de ta tag igen. Det är inte okej att han vaknar på natten och gråter av smärta. Förstås. Läkaren kallade det för “röd flagg”. Så nu äntligen blir det vidare undersökning där. De har skickat remiss till neurologen. De avslutade undersökningarna i somras när han hade genomgått en magnetröntgen och inte hittat nåt. Men nu får de alltså gå vidare – och dessutom kolla storebrors journaler också. Han har ju sin huvudvärksproblematik som inte är helt olik…
Det sköna är i alla fall att vi får komma hem idag. Ikväll kommer pappa Jonas i några timmar för då ska jag på BBMeet och prata om innehåll tillsammans med Linda. Kontraster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *