Man ska vara relevant i allt man gör

Det var en bra dag i torsdags. Jag var moderator på Internet i Fokus, och även om det tog emot att lämna mina små sjuklingar hemma så blev det en lyckad dag. Vi lyssnade på en himla massa olika talare och jag tycker att man skulle kunna summera dagen med en sak: Man ska vara relevant i allt man gör. Om man alltid ställer sig den frågan innan man delar något i sociala medier, skriver en text eller producerar en podcast så kan man vara rätt säker på att det blir bra.
För att vara relevant så krävs det förstås att man förstår sin målgrupp – och för det tycker jag att det krävs lyhördhet och att man är intresserad av och försöker förstå beteenden och psykologin bakom.
Min favvistalare för dagen var förstås min kollega Anni. Dels för att det var ett sånt bra ämne: Social Selling – det vill säga hur man konverterar sina följare till kunder – och dels för att jag tycker att hon gjorde det himlans bra.
Hon berättade om hur man ska tänka för att bygga community, hur man ska prata för att vara framgångsrik i sociala medier och hur man sen kan göra för att få följarna att bli kunder. 
Och hela poängen är hela tiden att vi måste vara relevanta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *