Varför ska man skapa bra innehåll?

Idag har det, som vanligt på måndagar, varit en stor mötesdag. Skillnaden har bara varit att halva styrkan är i Stockholm. Så jag och Mandy har jobbat väldigt effektivt med att producera innehåll och sprida det i sociala medier. Jag har hunnit med ett långt, jättebra möte också och till och med tömt fakturahögen. Halleluja. Och nu är jag så trött att jag bara skulle kunna somna här och nu. Men det vore jättedumt, för jag ska ju hämta barnen snart. Båda är sjuka så de har varit hos Jonas idag. 
Vi pratade om innehåll med flera av våra kunder idag, och det är ju så enormt viktigt att man skapar bra innehåll om man vill synas. Det finns faktiskt en del fördelar förutom att få fler Facebook och Instagram-likes. Till exempel:
  • När man vill visa världen vilken kompetens man har. Antingen som privatperson eller som företag. Det spelar till exempel inte så stor roll hur många som gillar min PT-sida på Facebook – det viktiga är att de som är i mitt nätverk och runtomkring vet att de kan anlita mig som personlig tränare om de behöver en. Och jag är rätt säker på att de flesta vet att jag jobbar med träning eftersom jag skriver om det. 
  • När man vill synas på Google när folk söker efter något speciellt. Det är det här vi jobbar mycket med för våra kunder – att skriva texter som är av värde för mottagaren och därmed även för Google. Och om Google gillar ett innehåll så är ju chansen större att man hamnar högt i sökresultaten. Win!
  • När man vill visa en lite mer personlig sida av ett företag. Jag tänker till exempel i en blogg – där är det mycket lättare att vara personlig och kunna köra nån slags tvåvägskommunikation än på en hemsida.

Men kan man mäta det här då? Nej, det är inte alltid man kan det. För det är inte bara antal likes som räknas. Ibland måste man bara förstå att bra innehåll har ett högt värde. Trots att man inte kan se det vecka för vecka i antal likes. 

Ja men hon värnar om vårt innehåll. Ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *