Om kommunikation

Idag har jag poddat igen. Som vanligt skulle jag väl nästan kunna säga. Just nu är jag med och intervjuar i två olika podcasts, och på tal om det så saknar jag att ha en egen podd. Det var ett tag sen nu som jag och Alex poddade. Och det känns som att vi har extremt svårt att få ihop logistiken – eller kanske snarare tiden – till att träffas varje vecka 🙁 
Men idag poddade jag i alla fall med en tjej från Move Management. Vi pratade om hur man leder grupper framåt, och det är sånt som jag tycker är så himla intressant… Kommunikation, beteenden och psykologi. Och det bästa av allt var när hon sa det här:

“We don't see people as they are. We see people as we are.”

Ett citat av Anaïs Nin. Hur bra? Det är sååå himla sant. Det är så lätt att utgå från sig själv, och tolka utifrån sina egna erfarenheter istället för att utgå från den som säger det. Det här är verkligen värt att tänka. Hur det jag säger kan tolkas olika av olika personer, och hur jag bör anpassa min kommunikation beroende på vem jag pratar med om jag vill bli förstådd.
Det citatet ska upp på väggen.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *