Roliga saker att göra med barnen

De flesta saker som man, eller i alla fall jag, gör med barnen gör jag för deras skull. Det är inte för att jag tycker att det är kul som jag hänger på en lekplats eller läser en bok till exempel. Visst kan det vara lite småmysigt eller småkul, men om jag ska vara ärlig så finns det roligare saker att göra… Men så finns det vissa grejer som faktiskt är sjukt roliga. Som liksom är roliga på riktigt och som inte kräver någon som helst uppoffring för mig. Jag ska ge några exempel:
  • Åka skidor. Jag älskar att åka skidor med kidsen. Det är en aktivitet där det lika gärna kan vara jag som säger “Neeej, vi kan väl stanna en liiten stund till? Snääälla?” Det brukar vanligtvis vara barnen som tjatar på det sättet annars.

Jag kommer ihåg första året som vi åkte skidor med Alvin. När han inte hade lärt sig att ploga efter tre dagar i skidskolan så tog jag saken i egna händer. Jag sprang upp och ner för backen – i pjäxor (PUH!) – och kämpade och kämpade tills han fattade grejen. Och då förändrades allt – då kunde vi plötstligt alla tre, jag, Mio och Alvin, åka upp i liften och tillsammans åka skidor. Sååå himla kul!

 

  • Spela Just Dance. Herregud vad kul det är. Vi kör på Xbox Kinect – och jag vet inte om det inte är jag som är mest begeistrad egentligen. 

Jag säger inte att det ser så fancy ut, men det är himla, himla roligt ?

  • Baka pepparkakor. Ja med färdig deg då. Det är mysig och juligt (ja, jag älskar julen) och inte alltför stort projekt. 
  • Se på serie tillsammans. Jag och Alvin har hittat Pretty little liars som vi kollar på varje kväll – och vi båda ser nog lika mycket fram emot det eftersom det är så spännande. Ok, om jag hade kollat själv så hade jag nog valt nåt annat, men det är ändå väldigt kul och spännande att ha en serie att följa så där. Sen att jag alltid råkar somna och Alvin förmodligen får men av att ständigt behöva kontrollera sin mamma… ja men det kan jag tyvärr inte göra så mycket åt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *