Från DI-Gasellen i Malmö

Det var en trevlig eftermiddag på DI-Gasellen. Vi var på Malmö Live, vilket helt klart är stans bästa ställe för events.
Först var det mingel, och redan när jag kom in så träffade jag på mina gamla kontorsgrannar – från när vi satt på Minc – från PinMeTo. Himla kul att höra hur det går för dem. För det går bra. När de satt på Minc var de fyra personer – nu är de femton och kommer snart bli fler. Hur kul?
Sen var det snack på scenen. DI-folket gick väldigt kort igenom årets största nyhetshändelser, och sen kom en otroligt härlig kvinna – Barbara Bergström, grundare av Engelska skolan – upp och gav oss en massa inspiration. Mer om vad hon och de andra sa i ett annat, kommande inlägg…
Efter ett tag var det dags för prisutdelning. 
Årets Gasell i Malmö blev Martin Sjöström från Radix Kompetens, och jag tyckte att det var extra kul att det sen var Viktor Karlsson från Telavox (som sitter grannar med oss på Mec) som blev Årets digitala Gasell. Heja!
Efter prisutdelningen var det dags för mingel igen. Och mat! Så himla passande med lite lagom mättande tapas innan jag skulle gå iväg på mitt Sh'bam-pass.
Vi pratade om vad det är som krävs för att man ska kunna bli ett Gasellföretag, och det reddes ut under kvällen: 
En Gasell har:
  • en omsättning som överstiger 10 Mkr
  • minst tio anställda
  • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • sunda finanser
Vi kom överens om att om tre år så är det PinMeTo som vinner det digitala priset och PR with an Edge som vinner det andra. Så det blir kul att skåla då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *