Så här funkar Social Selling

Jag höll ett föredrag på Minc i morse – om Social Selling. Jag älskar att prata om sånt som jag brinner för, och det var extra kul idag eftersom publiken var väldigt engagerad och ställde en massa relevanta frågor. Jag pratade om vad Social Selling är, hur man bygger upp ett community genom att skapa intressant – och framförallt relevant – innehåll, och hur man sedan kan konvertera sitt community, eller i alla fall delar av det, till kunder. Det här är verkligen någonting som jag brinner för och som vi har bestämt oss för att satsa ännu mer på, på PR with an Edge.
Mitt allra viktigaste budskap när det kommer till Social Selling är att det handlar mycket mer om “social” än om “selling”. Med det menar jag att det är så mycket viktigare att personen som skapar innehåll är intresserad av just det ämnet, eller av själva skapandet, än av försäljning. Den som skapar innehåll ska alltså inte ha sälj i fokus! Jag skulle säga att säljet kommer i sista hand och bara står för max 20% av hela processen, och att man bör lägga mycket mer fokus på att skapa bra innehåll och vara social i de olika kanalerna, för att på så sätt bygga community. Sen kan man börja fundera på att sälja. Men mer om det i ett annat inlägg. För här gäller att ha finess. Social Selling innebär inte att man ska komma med direkt säljande budskap till sina följare i de sociala kanalerna.
Vi är ett lysande exempel på att Social Selling fungerar eftersom alla våra kunder har kommit in den vägen.  Och vi ska som sagt kavla upp ärmarna och jobba ännu mer med det nu när vi blir fler. Ser väldigt mycket fram emot det.
Tack Sandy och Minc för en morgon med många härliga människor.
 
 

0 thoughts on “Så här funkar Social Selling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *