Ny vecka med sjukdom

God morgon ny vecka! Medan jag knapprar på tangentbordet så känner jag starkt av gårdagens aktivitet: Badminton. Det var länge sen jag spelade badminton, och igår blev det ett pass på över en timme. Kände ingenting i ben och rumpa – förmodligen för att jag tränar så mycket styrka – men desto mer nu i min skakiga underarm. Härligt ändå. Gillar när man utsätter kroppen för nya saker och därmed får känningar på nya ställen. Och det – tillsammans med en grej som jag gjorde med min PT* förra veckan – fick mig att inse att jag vill börja fokusera lite mer på kondition snart. Men inte i form av att jogga, det har jag gjort så mycket i mitt liv, jag vill hellre göra nåt annat. Lite kondition på gymmet kanske…
Måndag i dag. Jag brukar älska måndagar och nya veckor, men just nu är det lite ångest i det eftersom barnen hela tiden är sjuka och jag har så otroligt svårt med logistiken. Det går liksom inte att vara fullt ut någonstans. Jag känner mig helt enkelt otillräcklig både hemma och på kontoret. Min högsta önskan just nu är att båda barnen kan vara friska och att jag i lugn och ro kan jobba hela dagar på ett och samma ställe utan att ha ångest över barn som jag “bara måste lämna en stund för att sticka på ett möte*. Hatar det! Men älskar ändå måndagar på nåt sätt. 
Igår när jag körde hem till Ön så var jag tvungen att åka köra ut längst ut och kolla den magiska solnedgången. 
* Det här passet som jag alltså körde med min PT häromdagen är urenkelt och väldigt effektivt:
Kör 3 övningar så fort som möjligt under en minut. Den tid som blir över under den minuten får du använda till att vila. Sen kör nästa minut igång igen så fort den första är slut. Så här:
  1. 3 x burpees
  2. 10 x situps med en viktboll, där du ligger helt platt på marken med armarna rakt bakåt, och sen reser dig upp och tar med de raka armarna så att de sen är rakt upp i luften – med bollen – ovanför huvudet.
  3. 10 x repsvingar. Ni vet såna där tjocka rep som finns på vissa gym
  4. Vila resten av tiden som finns kvar under den där minuten

Man vill alltså göra det så fort som möjligt för att få vila innan nästa minut börjar. För det här kör man alltså i 10 minuter totalt. Varje helminut så börjar man om – och varje gång som man är klar med en runda så får man vila innan nästa helminut börjar. Kul! Testa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *