Kronaby launching-event

Jag var inbjuden till ett riktigt roligt event igår – nämligen Kronabys lanseringsfest. Kronaby är en ny slags “smart watch” som har mer fokus på design och användarvänlighet än onödigt många funktioner. Jag gillar idén om att det mer ska kännas som en klocka som har något alldeles extra än som en liten minidator. Apple watch i all ära men den är ju rätt sportig och passar inte alltid in till övriga smycken. Så jag är faktiskt rätt såld på Kronaby-klockorna. 
När vi kom in i lokalen och följde den nedräknande stora klockan på väggen så fick vi lite “Happy New year”-känsla. Exakt klockan 19,30 kom en av grundarna upp på scenen och kickade igång lanseringen. Jag får alltid lite rysningar när jag hör stories om hur man “i 15 månader har jobbat för det här” och nu äntligen får lansera. Det är en grym känsla – det vet jag ju.
De hade gjort allt vädigt snyggt och man fick gå och känna och klämma på alla klockor om man ville.
 
Min favorit är den här, som heter Carat. Den går att förhandsbeställa nu men levereras först i början av april. 
Man kan bara ha några funktioner i klockan, och vilka man väljer är individuellt och något som man ställer in i den tillhörande appen. Jag själv skulle välja notifications (så att det t ex. vibrerar varje gång barnen ringer), stegräknare och kanske också att kunna styra musikspelandet. Vet inte exakt hur många funktioner man kan ha, men några stycken i alla fall. Hela grejen är att det är en klocka, inte en dator. Men så är den ändå lite smart. Jag älskar idén om att förenkla och istället fokusera på designen, för jag har ändå alltid min telefon med mig. Men som igår kväll till exempel… då gick jag med telefonen i handen hela tiden, för att vara säker på att höra om Jonas eller barnen skulle försöka nå mig. Ja men jag har ju lite katastroftänk i och med Mios alla sjukdomar. Hade jag haft en sån här klocka hade telefonen kunnat ligga i väskan hela kvällen. Och den hade ändå passat min lite halvfestliga outfit. 
Lite senare på kvällen kom Moto Boy (kan han eventuellt ha Sveriges finaste röst?) och uppträdde från predikstolen. Ja för hela eventet var i en kyrka som blev avkristnad för några år sen. Hur coolt?
Sen blev det DJ och disco med väääldigt hög volym.
Jag träffade på en hel massa vänner och bekanta, och pratade bland annat med en kollega i branschen – Joel – som i ett halvår har använt den här telefonen. Han, som alltså är i tech-branschen, har lagt undan sin iPhone och istället börjat använda en gammal hederlig telefon-telefon som man bara kan messa eller ringa med. Vi fick alla testa att skriva sms med den… och det var himla kul… för det var ju omöjligt! Den skrev inte som jag ville och det blev väldigt fnissigt när vi inte klarade av att hantera den. Joel tycker dock att det är fantastiskt med den här telefonen eftersom han är mycket mer fokuserad och närvarande. Jag förstår det men tror inte att jag hade klarat det. Bara en sån sak som att inte ha gps… jag hade ju inte ens kommit till jobbet ju.
Hur som helst – det var en bra kväll! Jag pratade också med en kvinna som jobbar för Näringsdepartementet och som är “Startup Director”. Det som är himla kul med det är att jag för nåt år sen blev inbjuden till en lunchträff av regeringen och fick prata utmaningar tillsammans med 10 andra entreprenörer, och Mikael Damberg och Magdalena Andersson – och nu berättade Marie, som jag alltså träffade igår, att hennes tjänst är ett resultat av den lunchen. Älskar när de lyssnar!
Nu ska jag förbereda min 5-minuters föreläsning som jag ska ha i eftermiddag. Jag ska prata om 2017 års trender inom vår bransch. Wish me good luck!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *