Yin yoga

Jag tränar (minst) fyra styrkepass i veckan (knäböj, marklyft, bänkpress och militärpress + assisterande övningar) plus att jag kör Sh'bam och numera även BodyJam ett par gånger i veckan. Så det här med att få till BodyBalance och Yoga-pass är lite svårt. Jag hinner liksom inte riktigt, men vill ändå träna det för rörligheten och balansens skull, alltså inte för styrkans skull. Visst, coreträningen är också väldigt bra – och mycket roligare än när man gör det själv – på yoga-liknande pass,  men det är ändå rörlighet och balans som lockar mig mest. Så nu har jag kommit på att jag ska köra Yin yoga själv hemma.
Yin yoga är (förbered er nu på en högst amatörmässig beskrivning) väldigt lugnt och har inte med styrka att göra, utan snarare om att man ska stanna i samma, stretchande, position under en lång stund. Jag började testa lite igår men har inte riktigt hittat nån favoritkanal på YouTube än. Kanske någon av er har tips? Tänker att jag ska testa den här nu innan jag går och kör BodyJam.
Igår körde jag bara tio minuter och med mest fokus på höfter. Grejen är alltså att man ska ligga i positionerna under ganska lång tid. Gärna flera minuter tror jag – och sen sjunka ner mer och mer efter hand.
 
Och idag testar jag alltså den här videon. Återkommer med feedback.
PS. Just det… har jag sagt att jag har ett alldeles eget konto på Instagram för bara träning? Jag finns på @alexandrapersonaltrainer där. Mitt vanliga konto – @alexandrabylund innehåller rätt mycket blandat och rätt så lite träning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *