Vikten av att nätverka

Det är många som säger att jag är en jäkel på att nätverka, men jag vet inte det egentligen. Jag tänker aldrig, när jag är på ett event till exempel, att “Nu ska jag nätverka!” utan snarare “Nu vill jag ha kul!”
Jag älskar att prata med människor – både nya bekanta och såna som jag känner sen tidigare – men inte för länge om jobb och ytliga saker, då tröttnar jag. Jag vill hellre prata på ett mer personligt plan, så att man får en känsla för vem personen är. Det betyder inte att vi måste prata om djupa, privata ämnen – bara det inte är det där “på ytan”-snacket.. Det tröttnar jag som sagt på efter ett tag. Och egentligen är det väl inget fel med det… att mötas, prata lite och sen gå vidare efter några minuters ytligt snack. Men det är det där andra som jag gillar och kommer ihåg. Och det är när man pratar lite mer personligt som jag gärna hänger kvar och pratar lite längre.
Det spelar ingen roll hur “högt ansedd” en person är – om det inte är trevligt att prata med hen så minglar jag hellre vidare. Jag är inte strategiskt smart där och tänker att “Hen borde jag ha i mitt nätverk”. Jag borde kanske göra det ibland, men samtidigt… nä.
Jag har ett stort nätverk, och det är klart att det mer än gärna får bli större, det är inte det jag menar, men det som jag hellre vill fokusera på framöver är de mer genuina kontakterna. Vi ska till exempel köra igång ett återkommande event på Mama Said, där max 30 personer kan närvara och där man kommer att nätverka på ett mycket djupare plan än man ofta gör på ett mingel. Sånt saknar jag nämligen! När man är på ett mingel kan det mycket väl råka bli så att man bara pratar med de man redan känner, och att det då blir det där ytliga, snabba snacket. Det ska bli kul att se hur vår nya grej landar – om det blir så att alla som kommer dit knyter fler kontakter än vanligt. Jag hoppas det.
Hur som helst – vill ni lyssna på mer om hur jag tänker angående nätverkande så pratar jag och Linda om “Vikten av att nätverka” i vårt senaste poddavsnitt. Lyssna gärna! 
Och hörni – har ni önskemål om något som vi ska prata om i podden så lämna gärna en kommentar här, eller maila mig på alexandra@mamasaid.se
 

0 thoughts on “Vikten av att nätverka

  1. Smart grej! Har lite svårt för nätverksmingelsgrejer så ska försöka tänka "kul" istället i framtiden, hoppas det ger mer 😀 Tack!

  2. Jag skulle gärna vilja höra er prata om ordet "influencer" och vad ni tycker det innebär. För mig har det en kall klang (kommer inte på någon bättre förklaring). Bloggare för mig känns som någon som delar med sig, medan influencer låter som en business.
    Jag är imponerad av människor som vågar släppa ekonomisk trygghet och göra det de brinner för. Har ni någon gång tvekat på att det är det rätta för er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *