Tips för rörlighetsträning

Jag sa ju att jag skulle testa Rom Wod – och det har jag gjort nu. Jag kör nästan varje dag och det är så himla enkelt och effektivt. Det är väldigt lätt att förstå hur övningarna ska utföras, utan att behöva kolla för mycket på skärmen. Jag kan tycka att det är jobbigt (och onödigt) när det är för avancerat hur man ska utföra en övning, eftersom det sällan behövs för att man ska nå resultat. Så jag gillar enkelheten med Rom Wod. Testa! Det är gratis första veckan.
Varför man ska träna rörlighet? Jo men anledningarna är många:
  • Om man tränar till exempel styrketräning så blir musklerna stelare och då krävs det rörlighetsträning för att bibehålla sin rörlighet.
  • Skaderisken, både i vardagen och vid träning, minskar. 
  • Huvudvärk, som faktiskt väldigt ofta kommer utav stela muskler någonstans, minskar.
  • Eftersom man är mer rörlig så kan man ta ut rörelser mer när man till exempel styrketränar. Detta gör att man får större muskeltillväxt och därmed blir starkare.

Rörlighetsträning är helt enkelt svinviktigt!

0 thoughts on “Tips för rörlighetsträning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *