Jag älskar att bli inspirerad

Jag älskar att gå på seminarier och bli inspirerad. Vill ju så gärna själv utvecklas och hela tiden förändra mig när jag själv föreläser och utbildar. Och just nu så försöker jag leta reda på så mycket som möjligt om hur hjärnan fungerar kring kommunikation. Jag tänker att om vi förstår hur hjärnan fungerar så förstår vi ännu bättre hur vi ska kommunicera för att nå ut, till exempel i sociala medier. Jag blev lite inspirerad av Spoon, som ju hade en föreläsning häromdagen, som pratade om hur vi gillar kommunikation som berör. Det är kanske ingenting nytt att vi går igång på sånt som triggar våra känslor, men det är det här med att kunna visa på forskning som intresserar mig. Jag vill hitta fler intressanta saker om hjärnan som den här till exempel:
Vi utsätts för 4 milj. intormationsenheter per sekund men kan enbart ta in 30!
Det är inte konstigt att det ibland kan vara svårt att nå fram, eller hur? Om vi dessutom lägger till att 70% av oss letar efter likheter hos andra när vi träffar nya människor – och på samma sätt troligtvis letar igenkännande saker i all slags kommunikaton – så förstår man att det kan vara svårt att bli hörd i bruset.
Jag vill veta en massa andra intressanta saker om hjärnan och hur vi tar in saker. Har ni något tips på nåt TED Talk eller nåt annat kanske?
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *