Diabetesvänlig tårta

Igår hade jag och Mio hemmadag hela dagen. Jag hade ju räknat med att vara borta från kontoret hela veckan vilket har gjort att jag har kunnat vara 100 % närvarande. Hatar mig själv när jag försöker jobba samtidigt som jag är med barnen. Så vi hade en jättemysig dag med fokus på tårtbakande. Han ville så himla gärna göra en tårta utan socker och vetemjöl i – för att han ska kunna äta den utan att blodsockret höjs så mycket. Så vi testade att göra en jordgubbstårta efter ett recept som vi hittade här. Det enda vi ändrade på var att vi mosade jordgubbar och hällde i sötningsmedel och använde det istället för osockrad jordgubbssylt. Det blev jättebra!

Eftersom vi snart ska flytta hade vi packat ner både ugnsformar, tårtfat och den där grejen som man spritsar grädde med… så det fick bli lite varianter på det. Vi fick till en riktigt god tårta, och nästa gång – när vi har alla redskap och formar – så kan vi försöka få den snygg också. Huvudsaken är att Mio är helnöjd!
Idag ska vi åka till Göteborg och bo på hotell, för imorgon är det dop för vår lille Oscar – ett kusinbarn ♡

0 thoughts on “Diabetesvänlig tårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *