Varför är det så svårt att ha semester?

Jag tycker att det är så himla svårt att ha semester. Om jag inte – så fort semestern börjar – sätter mig på ett flyg och åker iväg till nåt ställe där det är sol, hav, bad och pool, så har jag så otroligt svårt för att stänga av jobbet. Mailen fortsätter ju att komma (även om det är mycket mindre på sommaren), postfacken ska tömmas, fakturor ska betalas, kunder ska faktureras… och så vidare… Och jag tycker att det är svårt att bara stänga av. Dels för att jag inte har förberett för att vara borta (jag tänker alltid att jag ändå kan hålla koll på de där smågrejerna fast jag har semester) och dels för att det är så det är när man har företag. Det är nog bara att gilla läget.
Det passar ju min personlighetstyp eftersom jag alltid har saker för mig och oftare har tusen bollar i luften än jag sitter i en soffa och ser på TV. Fast jag skulle vilja bli lite mer så – och sitta i soffan och se på TV eller kanske läsa en bok. Nu har jag snart haft semester i två veckor och har inte alls hamnat i nåt semester-mode. Jag ska göra allt jag kan för att hamna där nu tänker jag. Att det ska vara så himla svårt… Hur är ni? Har ni lika svårt som jag på att vara semesterfirare? Och framförallt – ge mig dina allra bästa tips på hur jag ska hamna i semester-mode.
Jag och Linda pratar om det här med att semestra som entreprenör i vårt senaste poddavsnitt… hur man gör för att lyckas. Eller nej egentligen pratar vi om hur vi båda inte lyckas. Här kan ni lyssna på avsnittet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *