Hur säljer man?

Nu när hösten har kickat igång så börjar kalendern bli helt fullbokad och dagarna bara flyger iväg. Men jag gillar det. Blir i och för sig lite lätt stressad över att kalendern är fullbokad flera veckor framåt men det är ju så det ska vara. Det är det jag ska göra – träffa folk och gå på möten.
Jag har bestämt mig för att den här hösten ska handla om sälj och poddar för min del. Med det menar jag att jag ska vara ute och träffa folk så mycket det bara går och faktiskt sälja in våra tjänster, och också att jag ska intervjua folk till vår podd “På Insidan“.
Det bästa är om jag är på kontoret så lite som möjligt egentligen – men det är klart att jag ändå kommer att vara där, jag utgår ju därifrån och tar säkert många möten i huset där vi sitter, men det kommer bli rätt lite tid vid datorn och skrivbordet gissar jag.
Så nu återkommer jag till den ständiga frågan: Hur blir man bra på att sälja? Hur gör man när man ska sälja in såna tjänster som vi har? Jag älskar å ena sidan att prata om det vi jobbar med – eftersom jag vet att vi är grymma – men jag hatar å andra sidan att vara för pushig. Man kanske inte behöver vara det, jag vet… men ni fattar.
Sen kan jag inte tänka mig nåt mer meningslöst än att ringa kalla samtal till en massa företag där jag inte känner någon, så jag kommer definitivt att börja med mitt eget nätverk. Men hur gör man om man vill nå en helt främmande person och man inte har någon som kan connecta en? Hur tusan gör man då? ?
Det hade varit så himla kul om någon av er har nån slags input, eller kanske sitter på en universallösning på den här frågeställningen ?
En av grejerna som jag ska sälja in, som är lite mer konkret än våra andra tjänster, är mina utbildningar och föreläsningar. Så då brukar vi göra kampanjer i våra sociala kanaler. Ofta beståendes av videos. Men mer då? Har ni tips? Give me! ?
 

0 thoughts on “Hur säljer man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *