Vem vill jobba med video tillsammans med oss?

Vi vill gärna börja jobba mer med videos. Som det ser ut just nu så gör vi videos till våra kunder ibland (till exempel när vi digitaliserar deras events), men på en ganska enkel nivå. Och vi vill verkligen höja nivån några steg. Inte till reklamfilmsnivå för att vinna priser men ändå till en högre nivå. Men det är inte så enkelt.
Jag är normalt sett typen som kastar mig över nya utmaningar och gärna pluggar mig till, eller frågar mig fram för att lära mig. Och så testar jag om och om igen tills jag lär mig. På det sättet kan man bli lite sådär halvbra på de flesta saker.
Just nu gör vi det mesta själva. Filmar…
… och fotar. (Och redigerar med för den delen)
Men när det kommer till video så är det svårare. Det är svårt att filma på ett sätt så att det blir starkt fokus och bra skärpa, det är svårt att få folk att agera bra framför kameran, och sen är de tockså det här med ljudet… Ja det är mycket mer komplext än att fota helt enkelt. Och inte lika förlåtande. Dessutom tar det väldigt mycket tid att klippa och redigera videos. Men det är kul. Och 100% nödvändigt att kunna i den här branschen. Så vi vill helt enkelt börja jobba med videos på en högre nivå, och jag tänker att vi har några olika möjligheter:
  1. Utbilda någon internt som kan bli duktig på video och så köpa in en lampa och nåt annat tillbehör som vi kommer att inse att vi behöver. Eller så kanske vi allihop kan ha en workshop med ett proffs en dag, för att lära. Jag inser att det här inte kommer gå att mäta med proffsen. Men det vi redan har är kunskapen om själva innehållet. Vi vet vad följarna och kunderna gillar. Så om vi kan komplettera det med lite bättre videokunskaper så kan vi i alla fall höja nivån lite. 
  2. Samarbeta med en person som är duktig på video och som tillsammans med oss kan ta sig an de jobben vi får in.
  3. Våga satsa och anställa en person som kan video, kanske med praktiklön från början och sen riktig lön när projekten har dragit igång. 

Som det känns just nu så tycker vi att alternativ 1 i kombination med alternativ 2 känns bäst. Det vill säga att vi kan höja våra egna produktioner något men också börja jobba med en person som kan video. Är det du? Eller känner du någon? Kontakta oss genast i såna fall. Skicka ett mail till alexandra@mamasaid.se

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *