79% av Sveriges tvååringar använder internet!

Jag berättade ju att jag och Sanna gjorde en infographic om Svenskarna och internet 2017. Jag älskar när den rapporten kommer. Det är så kul att se hur vi beter oss i sociala medier och hur det förändras över tid.
Några grejer är extra intressanta:
✨ Till exempel att 79 % av Sveriges tvååringar använder internet. Wow alltså! Det är förstås Babyloonz, Babblarna och en massa sånt som de tittar på, på YouTube. Men ändå. Fascinerande. Tänk hur deras kunskaper kommer vara när de börjar jobba. 
✨ En annan sak som jag tycker är lite kul, men inte särskilt förvånande, är att de äldre (särskilt de mellan 56-75 år) är mest benägna att dela andras inlägg på Facebook.
 
✨ Och sen, en gammal klassiker: Facebook ökar fortfarande i användarantal! Jo det är verkligen så. Ibland snackas det om att “de unga lämnar Facebook” och att “nu lämnar folket Facebook”. Facebook har aldrig minskat i användarantal, och folk lämnar inte Facebook. Det som däremot faktiskt sker, i ganska dramatisk takt, är att 12-15-åringarna inte längre startar konto på Facebook. Det måste vara lite oroväckande, för det är ju dem som är framtiden.
Vanligaste kommunikatonstjänsten på internet är… e-post. Man tänker sällan på att det fortfarande är en väldigt kraftig kanal. Och faktiskt den största kanalen när det kommer till kommunikation mellan människor. Det är därför nyhetsbrev fortfarande är slagkraftigt. Vi måste börja med nyhetsbrev på Mama Said. (Och det är den punkten som vi har haft allra längst tid på vår to do utan att ta tag i. Den står på mig…)
✨ Chattar och meddelandetjänster ökar explosionsartat. Det är här vi gärna kommunicerar helt enkelt. Det känner ni väl igen? “Alla” har väl till exempel messenger?
Här är vår Infographic om du vill se mer. Och annars – kolla in hela Svenskarna och internet här.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *