☆ Lucka nummer 23: Det perfekta julreceptet

Ni som känner mig vet att jag inte är nån vidare talang i köket, och att jag inte heller har särskilt stort intresse av det, så när jag ska leverera det perfekta julreceptet kan jag bara komma på en sak – nämligen det enda juliga som jag har bakat i år: Skumtomtefudge.
Anledningen till att jag gjorde det var för att vi skulle spela in videos till Hemmakväll, och att en av de skulle innehålla skumtomtefudge. Så det var bara att ställa sig och göra. Jag ska erkänna att det var VÄLDIGT enkelt (och därmed någonting som jag kan tänka mig att göra igen). Vill ni veta hur man gör? Klart ni vill 😉
Ingredienser:
14 skumtomtar
2 dl socker
50 gram smör
1 dl vispgrädde
1 stor Marabou vit choklad (tror att det är 180 gram)
Så här gör man:
Klipp ner skumtomtarna (det räcker med att ni klipper de till halva) och blanda de, smöret, sockret och grädden i en kastrull. Låt det stå och sjuda en stund tills tomtarna har smält. Rör hela tiden lite försiktigt. Så fort allt har smält till en jämn och fin smet så tar du bort kastrullen från plattan och bryter ner chokladet. Rör tills all choklad är smält och häll sen upp i en form med bakplåtspapper i. OBS! Ta inte för stor form, då blir det alldeles för tunna bitar. Ställ in den i kylen och skär sen upp fyrkanter när det har stelnat. 
Men ni kanske hellre vill se videon som vi gjorde förresten? Där i har ni ju också receptet.
Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *