Mitt entreprenörsår 2018

Jag och Linda poddade idag, men eftersom hon (och faktiskt VI) hade så rasande mycket att säga om hennes entreprenörsår 2018, så kommer jag prata om mitt
i nästa avsnitt. Men jag tänker att ni kan få en liten smygtitt här på vad som komma skall. Jag behöver ju ändå tänka igenom det en smula, och också skriva ner en lista så att jag vet vad jag ska prata om. Så… here we go…
 
Under 2018 ska jag:
 • Affärsutveckla mer – det vill säga sitta ner och fundera över vart vi ska härnäst, prata med människor i branschen, vara öppen för nya vägar men samtidigt se till så att vi inte skenar iväg för mycket utan gräver där vi står. Målet
  är förstås att vi ska hitta nya affärer och därmed öka intäkterna. 
Det här var den FÖRSTA bilden EVER som vi tog i företaget. Då var det bara jag och Anni och så hette vi PR with an Edge. Tänk vad mycket som har hänt sen dess! Fast tydligen inte klädmässigt… jag hade exakt de kläderna på mig häromdagen… Hmpfff…

 • Sälja mer – I början av hösten körde jag ett säljrace och det gav väldigt mycket. Så mycket att jag nu har haft väldigt mycket att göra. Men jag måste ändå köra ett till säljrace. Vi kan inte sitta ner lugnt i båten och förlita
  oss på att kunderna ska knacka på vår dörr – även om så är fallet många gånger (Thank God) – utan vi måste vara mer proaktiva och faktiskt gå ut och påminna om att vi finns och att vi är grymma. Jag skulle så gärna vilja ha en person vid min
  sida som delvis hjälper mig med det här, men vi har tyvärr inte råd just nu. Kanske vi ska söka efter en praktikant?
 • Börja med webbutbildningar  – Den här punkten har väldigt hög prio! Jag vet att vi har väldigt bra utbildningar, och nu vill jag se till att de även blir tillgängliga online. Tänker att det vore schysst med någonting som
  är skalbart och kan säljas om och om igen, eller hur?

 • Be mer om hjälp – Jag känner, med handen på hjärtat, att vi inte behöver någon hjälp när det kommer till det arbete vi utför för våra kunder.
Jag kan inte tänka mig ett bättre team – både kunskapsmässigt och personlighetsmässigt.
Jag har väldigt öppna ögon och tittar ofta kritiskt på oss, men kommer gång på gång fram till att vi är väldigt duktiga och tillför väldigt stort värde för kunderna. Däremot skulle jag gärna få mer hjälp när det kommer till det ekonomiska och
själva affärsutvecklandet. Inte hjälp som i att ha någon anställd, mer som ett bollplank. Jag ska helt enkelt våga be mer om hjälp. Egentligen borde jag skaffa en mentor som drivs av att göra affärer, tror ni inte det?
 • Satsa på min egen blogg på riktigt – Ni har väl märkt att jag är mer aktiv på sistone? Jag har dock gått ett bra tag och funderat och funderat över vad det är jag vill med min blogg egentligen. Vad vill jag att den ska innehålla?
  Och vad ska den INTE innehålla? Jag har till exempel märkt att ni inte bryr er ett dugg om mina träningsinlägg så jag får väl inse det och mer eller mindre skrota dem. Snyft. Vad jag har kommit fram till när det gäller bloggen får vi prata
  om i ett alldeles eget inlägg. 
 • Bli mer seriös poddare – Jag och Linda säger alltid att vi ska skärpa till oss när det gäller podden, och att vi ska ses och ha en poddsession där vi brainstormar, planerar och har oss men jag tror att vi redan nu, även om vi inte hinner
  ses, måste sätta oss och planera över telefon. Jag vill ta vår podd på allvar och det vill Linda med vet jag.
 • Kicka igång och köra Alex och min YouTube-kanal – Tanken är att den, precis som podden, ska vara både rolig och tankeväckande. Mer om det i ett eget inlägg. 
 • Stressa mindre – Jag vet inte riktigt hur jag ska klara det här. Jag VILL ju göra saker och jag VILL ju jobba, det är inte det. Jag måste bara hitta bättre struktur. Jag tror att mycket har med logistiken att göra, och tänker att
  jag ska försöka lösa det. 
 • Bli julvärd. Haha… Jag och Alex funderade ett tag på om vi skulle ta bilder i den här fåtöljen (när vi skulle ta bilder till vår YouTube-kanal) men vi insåg snabbt att det var lite för mycket julvärdskänsla över det. Vad tycker
  ni? Skulle det passa mig? Näääää, jag tror inte det är något jag ska satsa på ?
Men framföallt hörni, så tror jag att 2018 kommer bli det BÄSTA entreprenörsåret EVER när det kommer till mitt entreprenörskap och Mama Said! 

0 thoughts on “Mitt entreprenörsår 2018

 1. Låter som om det är ett grymt år på ingång! Nyfiken på dina tankar om bloggen. Min inspiration och mitt engagemang pendlar en del när jag på något sätt hamnar i konflikt med mitt andra ("riktiga"?) företag. Tycker att båda är kul att driva, men tar de energi från varandra? Jag tror du fattar vad jag menar. Och du har ju dessutom din PT-grej också. Hur tänker du kring fördelning av energi och engagemang? Kram och god fortsättning!

  1. Ja jag tror och hoppas det! Jag får oftast energi (och kunder) av bloggen, men ibland så är det klart att jag kan känna att den tar för mycket tid från annat. Men samtidigt… eftersom det är bra för att öka medvetenheten om oss, så peppar jag mig själv och inser att det är positivt även för Mama Said. PT’andet kör jag på fredagar så då är jag inte på kontoret – vilket ju gör att jag kan göra det under vanlig arbetstid. Visst kan det hända att jag då behöver göra nåt på kvällen eller helgen men så får det vara. Sen har jag ofta en ganska bra bloggförmiddag på söndagar… jag tror att det är grejen… att man måste samla på sig några inlägg till den kommande veckan, för sen när det sätter fart så springer tiden bara iväg. KAn inte du tänka att du får kunder från bloggen till ditt "riktiga" företag? Det borde väl vara så? Kram 🙂

 2. Alltså "riktigt" företag lät ju knäppt när jag läste det nu. 😉 Och jo, vi får kunder från bloggen och via instagram absolut. Och bloggen är ju min hobby som ger både energi men också kunskap då jag lite använder den till att införskaffa och sprida kunskap om just det jag jobbar med i vardagen. Tror att det som ställer till det för mig är att jag inte är ensam ägare på Sajt medan jag är ensam om bloggen… I ett annat läge hade jag nog integrerat dem mer med varandra. Kanske. ?
  Tack för svar!

 3. Vilket intressant inlägg att läsa! Dock så tycker jag visst att du kan fortsätta skriva om träning. Det blir en bra mix tycker jag.

 4. Hej! Jag är så glad att jag hittade den här bloggen, jag har länge velat bli entreprenör och är ständigt ute och letar efter inspiration, här kommer jag fastna!
  Väldigt bra tips som jag kommer ta med mig. Jag är inte så himla självsäker och ser oftast ner på mina idéer och jag vill bara komma över den tröskeln… Har du några tips på hur man hanterar dessa blockeringar?
  Ha en fin dag! / Mathilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *