Nyårsmål – och Gott nytt år!

Jag har länge dragit mig för att göra en årskrönika över 2017 och har faktiskt bestämt mig för att strunta i det. Eftersom det har varit ett pissigt år så väljer jag nu att lägga det bakom mig och istället fokusera på det bästa året ever – nämligen 2018! Låt oss gå raka vägen dit!
Jag har så sjukt höga förväntningar på 2018 och ska själv se till att göra det till ett riktigt bra år. Visst finns det saker som jag inte kan råda över – till exempel Mio och hans sjukdomar- men mycket kan jag påverka själv, och det ska jag göra. Jag har aldrig några nyårslöften men har däremot mål. Vill ni höra dem? Ja men nu har ni inget val. Det här ska jag göra 2018:
 • Kasta upp saker på bordet – även om det är obekvämt. Med det menar jag att jag ska säga som det är, i alla lägen. Inte för att läxa upp någon eller för att uppfostra andra, utan mer för att jag själv älskar såna människor. Man vet verkligen vart man har dem och det är uppfriskande med folk som bara säger som det är, utan krusiduller. Eller som frågar “Vad menar du?” om de undrar, istället för att bli kränkta eller nåt. Förstår ni hur jag menar?
 • Äga mer! Det vill säga inte vara så “jante-aktig”. Ja jag kan lägga upp bilder på mig själv i en blogg och på Instagram, ja jag kan säga att jag är grym på mitt jobb, ja jag väljer de bilder där jag känner mig snyggt och nej jag tänker inte ursäkta mig. Inte för att någon någonsin har sagt det till mig men jag (och många med mig tror jag?) har så lätt för att hamna i “Inte ska väl jag?” eller “Varför skulle någon vara intresserad av det jag har att säga?” och så vidare… Jo jag ska! Och jo, det finns en himla massa människor som är intresserade av vad jag har att säga. Är ni med mig? Kan vi inte alla lova att sluta att ursäkta oss och istället ÄGA?! ♡
 • Om jag gör något för någon annan – typ städar Mios rum – så ska jag göra det med glädje. Inte först göra det och sen gnälla “Nu har jag städat ditt rum igen, kan du aldrig bla bla bla bla…” Gör jag det så ska jag göra det med glädje och stå för det. Om jag ändå är sur så kan jag lika gärna strunta i det och be honom städa själv. Den här punkten gäller mest mellan mig och barnen, jag gnäller inte på andra. 
 • Sluta vara en people pleaser. Alla behöver inte gilla mig.

Men gärna de här två dock ♡

 • Våga säga saker högt! Om jag idag känner att jag ska gå all in för Toughest så kommer jag säga det, ÄVEN om jag inte är 100% säker på att jag kan stå för det om en månad. Jag ska säga ALLT som jag vill göra och sen så får jag lov att ändra mig om jag vill. Man får alltid lov att ändra sig, eller hur?
 • Jag ska satsa helhjärtat på bloggen som ni redan vet.
 • Åka på en gruppträningsresa
 • Åka på en yogaresa (hellre mer meditation och rörlighet än styrka)
 • Tillåta mig att känna alla känslor. Jag får lov att hata om jag gör det, och jag får också lov att känna att något är tråkigt, fult, dåligt, bra, fantastiskt, idiotiskt… Ja men ni fattar va? Jag kom att tänka på det när folk blev uppjagade över att Vanja KÄNDE att hon gärna ville ha en flicka. HUR SJUTTON KAN MAN BLI ARG FÖR DET, undrar jag? Det är hennes känsla och det är INGET som hon kan påverka. Visst skulle hon kunna dölja det genom att säga “Det spelar ingen roll” men varför skulle hon göra det? Att andra kan ha svårt att få barn, att det finns folk som är ofrivilligt barnlösa eller att det finns folk med sjuka barn (Hallå!! Där har jag bannemej koll!) har väl inget med vad hon KÄNNER att göra?

Känslor är sånt man inte kan styra över och det kommer jag alltså vara väldigt noga med att inte försöka göra under 2018. För det enda man gör, om man försöker styra dem, är att ljuga för sig själv och andra. 

 • Flytta in! Jag har en del grejer kvar här hemma att göra, och det är så lätt att de bara skjuts mot framtiden och plötsligt så har jag bott här ett år och har fortfarande tavlorn på golvet
Gott nytt år kära ni! Just idag blir det inget bubbel men skål ändå! Den här bilden är från när jag och Alex var på spa, också i Båstad, i början av 2017. Hänger ni med mig och bloggen in i 2018? Jag hoppas att ni kommer att gilla de små förändringar som jag kommer att göra. Det kommer inte vara något stort utan mest bara satsa mer. Hänger ni med? Jag hoppas det ♡

0 thoughts on “Nyårsmål – och Gott nytt år!

 1. Så bra sagt! Här finns en hel del som jag också kan ta till mig. Nu är det bara att avsluta 2017 på ett bra sätt och satsa fullt på 2018.

 2. Men vad kul att det blev Riviera! Även om kvällsbuffén idag var full så lär ni ju kunna äta frulle/brunch där i morgon och det är ju faktiskt det bästa!?

 3. Men vad kul att det blev Riviera! Även om kvällsbuffén idag var full så lär ni ju kunna äta frulle/brunch där i morgon och det är ju faktiskt det bästa!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *