En riktig bakisdag

Nyårsdagen är ju en riktig bakisdag, och av någon underlig anledning så går jag omkring och känner mig riktigt bakis dag. Jag drack ju ingenting igår så det är inte möjligt att jag är bakis, så det är väl helt enkelt det att jag gick och la mig så sent.
När vi kom hem så slängde jag i alla fall genast av mig kläderna och hoppade i pyjamas och raggsockor – ja men det är ju nyårsdagen idag som sagt och alla är bakis – och la mig i soffan i fem minuter.
Men så fick jag nåt konstigt ryck och började packa upp, tvätta, vika gammal tvätt, plocka ner julgranen och julpyntet, gå ner i källaren… ja ni vet allt sånt där som man oftast INTE gör när man är bakis. Jag börjar ju jobba imorgon så det känns VÄLDIGT skönt att få ut julen först dock. Jag har tagit bort allt utom ljusstakarna som står i fönstren. Det är ju fint med lite ljus tänker jag.
Jag har, varje dag under jullovet, sett till att barnen har hängt så lite som möjligt vid sina datorer och spel, men idag är det fritt fram känner jag. De får också ha en bakisdag så klart.
Så då vet man vart man hittar dem. En här…
… och en här.
Alvin pendlar alltid mellan att sitta i den röda stolen, i soffan, på golvet och hoppandes på en pilatesboll. Oftast hoppar han på pilatesbollen och dunkar in fötterna i skåpet. Ja medan han spelar alltså. Men idag är det tydligen golvet som gäller.
Jag slängde ihop köttbullar till barnen när vi kom hem och nu kommer nästa stora fråga: VAD SKA VI ÄTA TILL MIDDAG? Är det pizza som gäller? Man kanske bara ska anamma trenden och köra på det. Jag orkar i alla fall inte laga nåt. Nu vill jag bara slöa.
Vad hittar ni på idag? Är ni slöa? Har ni kastat ut julen?
 

0 thoughts on “En riktig bakisdag

  1. Julen varar än till påska … Nej, men till tjugondedag Knut i alla fall. Då är det skönt att ta bort allt juligt. Så jag väntar ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *