Du får det du ber om – så Fuck jinxning!

Heej fina ni! Kul att höra vad ni hittar på idag. Det är mycket roligare att blogga nu när vi pratar med varandra än tidigare då jag bara skrev ut i tomma intet. Ja men det känns lite så när man inte har den där tvåvägskommunikationen som uppstår när ni kommenterar. Nu är det ju inte ERT fel att ni inte har kommenterat tidigare, det är jag som inte riktigt har bjudit in till det tror jag. Men nu känner jag att vi har nåt på gång, eller hur? Nu kommunicerar vi!
Hur som helst, det här med att sitta på ett tåg i 14 timmar… Herregud, jag har inte för en sekund tyckt att det har varit drygt. Nu har jag förvisso fyra timmar kvar men jag njuter så mycket att jag har svårt att tänka att jag kommer att tröttna.
Efter de här intensiva veckorna så är det lyx att få så här mycket tid för mig själv. Jag har jobbat lite, betalt räkningar (ja jag fick slänga med dem i väskan eftersom jag plötsligt bestämde mig för att åka) och läst. Jag har läst, läst och läst, och nu har jag snart plöjt halva den här boken, och den är så himla bra.
Det finns gott om spirituella böcker, så det ska rätt mycket till innan jag fastnar för en, men det har jag verkligen gjort för den här. Den är så enkel och konkret, och det finns så mycket i den som jag verkligen tror starkt på. 
Jag är till exempel en stark motståndare till det här med “Jag vågar inte tro på att det går bra för då jinxar jag kanske det!”. Vad är det för dumt påhitt? Vi ska ju inte vara rädda för att tro på oss själva, tro på att bra saker ska hända, eller på framgång och att vi ska få vara friska. Tvärtom så är det ju det vi SKA tro på. På det som är bra menar jag. Ju mer energi som går åt till att säga positivia saker och på att tro på att det kommer att gå bra, desto större chans är det att det går bra. 
Det finns väl inte en idrottsstjärna i världen som säger “Nää, jag vågar inte tro på att jag vinner, för då kanske jag jinxar det”? Tvärtom så går de ju all in för att prestera på topp, de har en enorm tro på sig själva och kan definitivt se sig själva på prispallen. Hur skulle de annars komma så långt? Försök säga till en idrottscoach att det är bäst att vi tänker lite negativt nu så att vi inte jinxar nåt. Ja men ni hör ju hur galet det låter. Eller att gå in i ett säljmöte och tänka att “Näää, jag kommer inte lyckas sälja”. Hur stora är oddsen då för att man lyckas? Typ noll ju.
Så sluta genast upp med att vara rädda för att jinxa saker och säg istället vad ni vill ha så kommer ni att få det. Ju mer ni säger det och tror på det, desto större chans är det att ni lyckas. Gör det nu bara! Testa!

Håller ni med? Eller känner ni att det är bättre att ta det säkra före det osäkra och tänka att det kanske går dåligt så då är det lika bra att förbereda sig på det? ?
Och nu blev jag så uppspelt att jag helt kom ifrån den här boken. Den handlar inte om att vi inte ska jinxa, men ändå nåt liknande. Det blir liksom samma resultat. Läs den om ni är sugna på lite förändring och känner för att anta en utmaning inom personlig utveckling. Puss ♡

0 thoughts on “Du får det du ber om – så Fuck jinxning!

  1. Jag tror på att tänka positivt och att det kommer att slå in, då sätter jag upp mål (ibland omedvetet och inte nedskrivet), som jag tror gör att det till slutblir som jag önskar/hoppas. Det finns ju även forskning som visar att om man skriver ner sina mål så ökar chansen nåt enormt (har glömt procentsiffran) för att man ska lyckas nå dem. Jag hoppas och tror att det är rätt väg, och blir det inte så i slutändan så är det heller inte hela världen 🙂

  2. Visst är det kul med kommentarer?! Jag tycker det i alla fall, att få till den där kommunikationen. Därför kommenterar jag ganska ofta, känner mig nästan som en stalker här inne men du skriver så mycket. 😉
    Låter som en väldigt spännande bok och hela det området är ruskigt spännande. För visst påverkar vi vad som händer med våra tankar. Gäller bara att lära sig använda det. Ska kika på den, när jag inte har tio böcker på nattduksbordet som ska läsas.
    Själv kan jag ta mig ur den bekanta lådan och ge den fingret medan jag hoppar på nya utmaningar utan att se mig om, tänker att det här blir nog bra. Något som omgivningen inte alltid ser på med blida ögon. Samtidigt är jag också rädd för att få ett nej och kan märka att osäkerhet och rädslor håller mig tillbaka. Något jag inte alls blir glad av när jag märker. För det är ju så att gör man inget kan man inte misslyckas men sticker man ut näsan och försöker har man oftast en full läktare med folk som påpekar att det inte gick så bra de gånger det blir pannkaka. Visst, de sitter där trygga på läktaren och pekar. De misslyckas inte, förutom med livet då kan jag tycka.
    Som du förstår är jag mitt i en sådan sak just nu och går igång ganska snabbt på ämnet, f’låt! 🙂

  3. Får lite ”the secret”-vibbar av titeln. En bok jag fastnade för som 18-åring men inte längre attraheras av 😉 Tror också på att sätta mål, men inte hela grejen om att vi kan skicka ut en tanke till universum osv. Är den lite så flummig eller bara generellt peppig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *