Vad gör ni på helgerna folket?

Nu måste jag kolla med er hur ni har det på den här fronten… Ni som har barn, vet ni alltid vad ni ska göra på helgerna? Alltså vi har så himla svårt att komma på vad vi ska göra, och jag brukar ofta säga till barnen att de inte får spela eller ha sina telefoner på dagarna på helgerna, eftersom jag då vet att de är mer benägna att vilja hitta på något. Om de inte får spela alltså. Men så hamnar vi alltid i samma frågeställning… Vad ska vi göra? 

Idag ville jag och Alvin vill åka till skogen, men det orkade inte Mio eftersom han inte mår tillräckligt bra. Jag och Mio brukar kunna tänka oss att åka till stan eller till Emporia (köpcentrum), men det är typ det värsta Alvin vet. Han HATAR det säger han. Kan man förändra honom på det planet förresten? ?
Hur som helst. Jag föreslog att vi skulle åka och köpa ett nytt pussel och lägga det tillsammans. Näääää! (sa båda barnen). Nähäpp… Det slutade med att vi, efter att jag hade varit och tränat och vi sen hade ätit lunch tillsammans, tittade på två avsnitt av vår serie, Crazy ex girlfriend… Ja jag och Alvin alltså. Mio kollade på nånting annat på sin iPad. Men det var ändå mysigt eftersom vi alla var samlade i soffan.
Men sen blev vi rastlösa och kom på att vi skulle sticka och handla ingredienser och baka cupcakes. Vi bakar typ ALDRIG så när jag kom på det fantastiska förslaget så blev det jubel här hemma. Yay! Äntligen någonting som alla ville. Ni som har barn – VAD HAR NI HITTAT PÅ IDAG? Jag tycker att det är svinsvårt. Hälsningar frustrerad mamma.

0 thoughts on “Vad gör ni på helgerna folket?

 1. Jag tycker också helgerna är jättesvåra. Min 9-åring vill bara spela eller kolla på youtube. Det blir alltid en massa tjafs om det. Vi spelar Pokémon go tillsammans så då kan vi ibland vara ute och gå i timmar, vilket är mysigt! Det är detta som för mig är det jobbiga med styvats ensamstående, det hänger alltid på mig att det finns en plan för bl.a. lediga dagar. Nu kommer snart påsklovet och jag hade hoppats kunna åka iväg till värmen men svårt att hitta någon överkomlig resa… Att vara ledig hemma brukar tyvärr leda till massa tjafs och bråk bara ?

  1. Jag känner sååå väl igen det! Antingen blir det för mycket spelande eller så blir det tjafs om nåt, eller så kommer vi inte alls på vad vi ska göra. Det är därför jag vill vara iväg på sommaren. Tycker att det är jobbigt att gå här hemma och bra dra…

 2. Just denna helg spenderade jag och dottern med att vara 4h på Emporia för lite shopping och lunch under lördagen och söndagen blev det lite övningskörning och handla mat. Sonen och maken var i Malmö och handlade bäddmadrasser till båda barnen. Det är inte alltid vi göra gemensamma saker under helgen. Söndagar brukar jag viga åt att storstäda 😉 Mest för att jag inte orkar göra det mitt i veckan, haha.

 3. Mina barn är 12 och 15 och jag gav upp spelfria dagar och liknande för länge sedan:-). Båda spelar fotboll och tränar 3 ggr i veckan plus match så jag tycker de rör på sig tillräckligt. Sonen har dessutom 4 timmars fotboll på skoltid. Så han spelar och snackar med kompisar via hörlurar typ hela dagen (Fifa eller Fortnite), ibland sticker de upp till IP och spelar fotboll, dock mer och mer sällan ju äldre de blir. Ibland åker de in till Malmö och kollar på MFF.
  Dottern som är 12 kollar mycket på YouTube eller någon serie, t ex har hon snart plöjt igenom alla avsnitt av Modern Family. Hon är oftare än sonen fysiskt med kompisar och då brukar de förutom hänga över telefonerna baka, sminka sig, shoppa, fika…
  Tillsammans som en familj gör vi mindre och mindre ju äldre barnen blir men jag tror det är naturligt och njuter efter år av småbarnsslit att ha mycket egentid. Men fotbollen har vi ju gemensamt och min man är tränare åt båda barnen så han är inte sällan iväg på cuper med dem. Jag går på så många matcher som möjligt och tycker det är jättekul. Vi åker också ibland till Emporia eller in till Malmö och strosar. Men att få ut barnen i naturen eller åka iväg på någon typ aktivitet är i princip omöjligt. Men som sagt, vi höll på med så mycket sådant förr så jag låter alla höra det de vill nu och det är jätteskönt!
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *