Bästa tipset för att lyckas: Var dig själv!

Hej hörni! Det här kan tyckas klyschigt men jag tänker ta upp det ändå, för det är SÅ viktigt. Och jag vet att ni vet att jag menar allvar när jag säger en sak, och inte slänger mig med citat bara för att…
Vi pratar ofta om hur man ska göra för att lyckas med sitt företag, hur man lyckas få en stor blogg, hur man lyckas få fler följare på Instagram. Och så vidare.
Och det är så lätt att titta på de som redan är stora och lyckade och försöka kopiera dem, fast utifrån sig själv förstås. Jag har själv tänkt tanken tusentals gånger. Om vi till exempel tittar på Mama Said, mitt företag, så har vi otaliga gånger liknat oss vid andra byråer, jämfört oss med dem som är större och mer framgångsrika och tänkt att vi borde ha allt det som de har, och göra ungefär som dem.
Och att allt annat är “fel”. Men så ÄR det ju inte. Det är precis tvärtom. Vi har ju vår egen grej, och det SKA vi ha, vi ska vara bra på det som VI är bra på och fullständigt strunta i hur man “borde” vara. Men det är inte lätt. Det är så otroligt lätt att lyssna på alla andra som talar om vilken väg man ska gå. Och det ÄR ju bra att lyssna på andra, men ändå så otroligt viktigt att man hela tiden kommer ihåg vem man själv är, vad man själv vill och vad man själv har. Och i vårt fall, Mama Said, så ÄR vi ju inte en vanlig PR-byrå eller contentbyrå, utan nånting helt annat… men eftersom vi är både nya och relativt små så krävs det att vi hela tiden håller koll på vår identitet. För de som lyckas är ofta de som vågar sticka ut från mängden, de som vågar göra nåt som inte andra gör, som vågar nischa sig eller som bara ser till att vara sig själva. Helt och hållet sig själva. Är det inte så?
Det här är så lätt att glömma, och så fort det blåser lite grann så är det så himla lätt att bli ängslig och rätta sig in i ledet och göra som alla andra. Jag tror att det är just det som skiljer de som lyckas väldigt stort med det de gör, från de som inte riktigt kommer hela vägen, och jag behöver själv den här påminnelsen om och om igen. En viss portion galenskap eller att man är unik på något sätt – det tror jag är en nödvändighet för att lyckas. Att VERKLIGEN våga vara sig själv alltså.
Ja men jag tror att vi måste våga vara oss själva, även när det blåser, och ha tålamodet och tron på att vi kommer att lyckas en dag, just för att vi gör på vårt sätt och för att vi är unika. Så om man vill bli stor på Instagram, lyckas med sitt företag, bli influencer på heltid – ja men då handlar det om att hitta SIN identitet, någonting som ingen annan har. Vad tänker ni? Håller ni med?

0 thoughts on “Bästa tipset för att lyckas: Var dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *