Långfredag i Göteborg

God morgon kära ni! Hur har ni det? Firar ni påsk idag? Vi hade en jättehärlig dag igår. Vi tog det lugnt på vägen upp till Göteborg och stannade två, tre gånger bara för att vi kunde. Halva vägen lyssnade vi på hög musik, och som vanligt så bestämde vi en låt var. Mio har haft två ganska bra dagar nu vilket är väldigt härligt. Inte så bra att vi kan gå till ett badhus eller skulle kunna åka skidor, men ändå tillräckligt bra för att kunna lyssna på musik och busa. Underbart! 
När vi kom fram så hängde vi först en stund på rummet. Den här utsikten, över bland annat Liseberg, är ju oslagbar.
Så härligt att det är så soligt just nu när det är påskledigt också.
“Vi” hann med lite bus också. Eller så här: Jag försökte få uppmärksamhet i “Vart och vad vill ni äta?” men blev ensam i den frågan eftersom Mio och Alvin hade annat för sig. 
Men till slut så kom vi i alla fall väg. Vi kollade in Foursquare, som jag alltid gör när jag ska leta upp restauranger. Ladda ner den appen till er telefon om ni vill hitta restauranger, caféer, barer eller liknande förresten. Det är så himla smidigt att få tips på vad som ligger nära en, samt att man ju faktiskt får läsa äkta recensioner. Så bra!
Vi tog den roliga hissen ner, och mina barn som båda har lite respekt för höjder (precis som jag), tyckte att det var fantastiskt spännande att åka ner i rasande fart från 17:e våningen.
Vi gick till Cyrano, en fransk bistro som även hade stans näst godaste pizza enligt Foursquare.

Som vanligt fick jag nya saker visade för mig av barnen. Just nu är det särskilt Alvin som visar sånt som trendar på YouTube. Jag tycker att jag själv har otroligt bra koll – särskilt om man jämför med alla som inte jobbar med det jag gör – men OJ vad jag har mycket att lära av barnen. Varje dag! Jag tycker att det är så intressant och suger åt mig som en svamp.
På vägen hem gjorde vi ett par “viktiga” stopp: handling på Pressbyrån och Wii-spelande i lobbyn.
Men sen kom vi tillbaka till rummet och tittade på Everything, everything – en film som handlade om en 18-årig tjej som har så dåligt immunförsvar att hon ALDRIG får gå utanför dörren. Den är otroligt snygg filmad och vi alla tyckte att den var bra. Jag vill inte berätta så mycket mer om den för att inte spoila… men titta på den istället vetja. Den är bra!
Och nu ligger mina små godingar här och sover djupt, medan jag – som vanligt på morgnarna – är pigg som tusan. Idag tänkte vi gå till Universeum eller bara gå ut på stan. Jag tror att de kommer att uppskatta Universeum mer, men vi får se. Det är lite ovanligt att vi i år inte äter nån direkt påskmat, men vi var sugna på en sån här mini-vacay så det blev så här istället. Vi har i alla fall de gigantiska påskäggen med oss. 

0 thoughts on “Långfredag i Göteborg

  1. Glad påsk till dig & din fina familj. ?
    Vad härligt att komma iväg sådär över helgen, skulle du rekommendera hotellet ni bor på?
    För min del firas påsken med familjen & släkten med underbar påskmat sen står påsknattsmässa på schemat & imorgonbitti är de högmässa. ?
    Ha en fortsatt trevlig kväll.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *