Om min bokutgivning

Just det ja, jag var ju i Stockholm förra veckan och träffade två bokförlag. Vill ni veta? Ja nu får ni i alla fall göra det. Båda förlagen är intresserade, men det ena har jag bara skickat in några kapitel till så jag ska skicka in mer snart. Jag har fått feedback på kring vilka delar jag borde fördjupa, och alla som jag har pratat med hittills är överens om att det inte är kring de olika sociala kanalerna och sånt som snabbt blir inaktuellt (Puh! Det är också just det som jag har uteslutit, skönt att jag var inne på rätt spår) utan snarare tankarna – psykologin – bakom. Det vill säga varför det fungerar att kommunicera på ett visst sätt och varför det inte fungerar att kommunicera på ett annat. Så nu ska jag boka in ytterligare en bokskrivarvecka, för att komma vidare. Tanken är att boken ska komma ut i januari 2019. Tidigare går inte. Det skulle i såna fall vara i september i år men det är ALLDELES för sent för det nu har jag fått veta. Så då satsar jag helt enkelt på januari 2019 då.
Sen är det en annan fråga… Vilken affärsmodell borde jag satsa på? Antingen kan jag köra den traditionella modellen där bokförlaget står för allt (även risken) och där jag tjänar 30% (tror jag att det är, det är nog rätt olika) per bok, oavsett om det är via mina eller deras kanaler… eller så kan vi göra en deal där jag stå för mer (inklusive risken) och sen tjänar mer per bok. Ett tredje alternativ är att ge ut boken på eget förlag – då skulle jag ju få behålla allt. Jag pratade med Angeli, som har gjort både och, och hon rekommenderade mig att göra det själv, för att tjäna mer. Tanken med min bok, anledningen till att jag ens skriver den, är att jag 1) vill lära ut och inspirera kring det jag kan 2) vill nå ut till fler och stärka varumärket
Stärker jag varumärket mer om jag går via ett stort, traditionellt förlag? Eller spelar det ingen roll? Ja det finns säkert för- och nackdelar med alla alternativ tänker jag. Ni kanske vet..? 
 

0 thoughts on “Om min bokutgivning

  1. Vilket svårt val! Det skulle säkert vara skönt med ett bokförlag i ryggen som står för all risk. Men tycker 30% per bok låter lite. Men det är kanske standard? Kul iallafall förlagen är intresserade. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *