Därför bör alla företag ha en blogg

I nästan alla fall, där vi pratar med nya kunder, så rekommenderar vi att de startar en företagsblogg. Och varför gör vi nu det då? Jo det ska jag berätta:
Först och främst så handlar kommunikationen i sociala medier om att vara relevant. Det finns så många personer och företag att följa att det krävs väldigt mycket av er om just ni ska få en stor följarskara. Och visst kan ni annonsera och på så sätt få en stor följarskara men det viktiga är att följarna är lojala och faktiskt ser era inlägg, eller hur? Att ha 10,000 följare på Facebook eller Instagram är inte särskilt mycket värt om det bara är några hundra som ser era inlägg eller ens kommer ihåg att de följer er. För det vet ni väl, att det bara är en liten del av era följare som ser era inlägg? 
Att skapa relevant innehåll direkt på Facebook, LinkedIn och Instagram – jag ger de här kanalerna som exempel eftersom det är de vanligaste när det kommer till företag – går så klart bra, men det är svårt att skriva alltför långa texter där, plus att de ju sen försvinner i flödet. Och här kommer vi till en av de viktigaste punkterna: Det ni, eller någon byrå, skapar i er företagsblogg kan ni se som en investering. Det som skapas där är sånt som ni alltid har kvar och som förhoppningsvis ger er värde varje dag.
Hur tänker jag nu? Jo men så här: Om ni har ett café på Österlen och har en blogg där ni skriver om dagsutflykter på Österlen, vandringsturer, endagsutflykter med bil, sevärdheter, Österlens bästa stränder och så vidare så är det innehåll som folk kan googla sig fram till år efter år. Det är sånt innehåll som jag brukar kalla för “hållbart innehåll”. Man kan även kalla det för SEO-inlägg, det vill säga inlägg där man tänker att man skapar innehåll utifrån vad folk söker efter på Google. Och varför skulle ett café på Österlen skriva om dagsutflykter och stränder? Jo för det är ju det som målgruppen är intresserade av. Så om jag till exempel ska åka till Österlen och bada och googlar “Österlen strand” eller “Österlens bästa strand” så kanske jag hamnar i den där bloggen. Förstår ni? Den typen av inlägg är som sagt en investering eftersom dem, om de görs på ett bra sätt, kan driva trafik vecka efter vecka utan att ni gör något. 
Och om vi återgår till det här med relevant innehåll, jag följer hellre ett café på Österlen som pratar om sånt som JAG är intresserad av (dagsutflykter på Österlen, vandringsturer, endagsutflykter med bil, sevärdheter, Österlens bästa stränder och så vidare) istället för att de pratar om sina egna kakor och sina öppettider. Det är helt ointressant. Alla företag borde tänka att de ska skapa så intressant, relevant och inspirerande innehåll att målgruppen känner att det här kontot, eller den här bloggen måste jag följa, annars missar jag något.
Och ja, då kan en blogg vara bra! Det finns nästan inga branscher där en företagsblogg inte passar.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *