En sommarkväll på taket

God morgon på er! Det ÄR så mysigt med de här sommarkvällarna. Jag njuter så mycket av att cykla omkring långsamt och bara njuta. Det här med att cykla hem på kvällarna och höra fåglarna kvittra, man cyklar liksom långsamt längs Ribban (stranden), stöter på nån vän som flyger med drönare (ja men det gjorde vi igår när vi cyklade hem), ser en massa människor som sitter på picknickfiltar och tittar på solnedgången, barn som är ute alldeles för sent (i alla fall om det hade varit vinter) och spelar fotboll, folk som sitter ute på kanotklubben och firar studenten, ett annat gäng som har åkt flotte och som nu kör disco på bryggan- ja men det är ljuvligt. Tänk om somrarna alltid kunde vara så här. 
Igår mötte jag först upp Johanna som sitter i kontorsbyggnaden bredvid oss, i Studio. Vi tog hissen upp till Kasai som är nytt här i Malmö. Utsikten är ju magisk så förutsättningarna för en lyckad eftermiddag, när det är sånt här väder, är ju stora.
Vi drack bubbel och pratade en massa om vad som har hänt sen sist. 
Sen kom Magnus och mötte upp. Magnus har jag känt sen waaay back. Vi firade… hmmm, kommer inte ihåg hur många år det var, men vi firade många år häromåret ? Igår bestämde vi i alla fall att vi ska ut och äta mer. Alltså äta så där riktigt god och fin mat, och testa runt på olika restauranger. Vi sa det även för några år sen men det blev liksom inte av. Men nu ska vi göra ett nytt försök, och det behöver inte nödvändigtvis vara en helgkväll, utan kan lika gärna vara mitt i veckan. Mat är för mig ingenting som tvunget måste ätas tillsammans med att jag dricker vin så det är inte ens säkert att jag alltid dricker vin vid såna tillfällen. Jag vet att det “gifter sig” och hit och dit i munnen… men för mig går det lika bra med vatten. Sen när det vankas fest – ja men då dricker jag gärna vin eller bubbel. Hur som helst – Magnus kom också ja, och om ni tittar noga så ser ni honom nånstans i Johannas kalufs.

Jäklar vad saxofonister har blivit populära senaste åren, men visst är det grymt när de spelar till musiken. Vi har en vän som började göra det här för många år sen och som var en av ett par stycken i Sverige som var duktiga på saxofon. Jag kommer ihåg att det då var väldigt unikt med saxofonspelande till musiken men nu känns det väldigt vanligt, eller? Hur som helst sjukt härligt. Speciellt när det är sån här utomlandskänsla som det var igår.
Jag träffade också Johannas kompis Emilia för första gången igår. Jag har hört mycket om henne men aldrig träffat henne och hon var så himla trevlig. Det är sällan jag tycker att någon är SÅ trevlig första gången, och det är nog för att det vanligtvis är jag som är den som frågar och visar intresse, men här var det lika mycket hon. Och så kändes hon som en så himla fördomsfri person, något som Johanna sen bekräftade, och såna älskar man ju. Så det var jättekul att träffa henne, men jag fick inte till nån bild tydligen.
Efter Kasai gick jag, Johanna och Magnus och satte oss på ett lugnt litet ställe för att äta nåt litet (Magnus) och ta ett sista glas. Magnus beställde in bubbel till mig och Johanna och jag blev så glad när jag såg flaskorna – det såg ju så gott ut – men det var väääldigt sött, vilket jag har svårt för. 
Sen cyklade vi hem i sommarkvällen, ja men den jag började att berätta om i det här inlägget. Maaagisk cykeltur längs med stranden. Så fint!
Idag tänkte jag att vi ska till stranden och sen i eftermiddag och kväll måste jag jobba. Jag har fortfarande väldigt mycket att göra och ska iväg på flera möten nästa vecka vilket kommer göra att jag kommer hamna back om jag inte jobbar ikapp nu i helgen. Imorgon ska vi på namngivningspartaj för Sannas lilla Abbe, men jag måste jobba då också så jag kommer inte kunna stanna alltför länge, men det ska bli mysigt att åka dit en liten stund. Vad hittar ni på i helgen?
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *