Tips för er Facebook-annonsering

Vi har börjat jobba mer och mer med Facebookannonsering och jag måste säga att jag tycker att det är ett av de absolut mest effektiva sätten att annonsera om man ska göra det digitalt. Och här kommer några av mina tips på just det här med Facebookannonsering:
  • Börja med att fundera över vad ni har för budskap och till vilka människor de passar. Ofta har man flera olika “personas” i sin målgrupp och vissa budskap kanske passar en persona medan andra budskap passar en annan. Gör en excelfil med alla dina målgrupper och skriv ner vilka olika budskap som passar varje persona. På så sätt tvingas du tänka igenom både budskap och målgrupper innan du börjar och det är ofta en förutsättning om du ska lyckas med din annonsering. 
  • När du är klar med dina förberedelser – gå in i Ads Manager ( facebook.com/AdsManager ) och klicka på 1) “Alla verktyg” (längst ner till vänster) och sen 2) “Målgrupper” (ganska långt upp till höger under “Resurser). 3) Välj sen “Sparad målgrupp” 
    Nu kan du bara följa instruktionerna när du väljer din målgrupp. Tips?Gör din målgrupp så nischad som möjligt! 
  • Om du har svårt att komma på olika ord och fraser, skriv till exempel “feminism” och klicka på “Förslag” så får du upp en massa närliggande förslag som du kan välja mellan.
  • Om du vill nå en målgrupp som inte redan gillar er Facebooksida är det viktigt att du klickar på “Lägg till kopplingstyp” och väljer “Uteslut personer som gillar din sida”.
     
  • När du har skapat X antal målgrupper kan du lätt skapa olika annonser som är anpassade just till rätt målgrupp. Jag brukar döpa annonserna till både budskapet och målgruppen så att jag vid första anblicken, i statistiken, kan se de olika annonserna och hur de går.

Lycka till!

 

 

15 thoughts on “Tips för er Facebook-annonsering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *