Instagram börjar med TV – kan de konkurrera med YouTube?

Har ni sett att Instagram ska börja konkurrera med YouTube??Nu kan YouTubers – ja eller vem som helst då så klart – ladda upp, upp till en timmes videos till IGTV-appen alltså. Givetvis i stående format eftersom det är anpassat till mobilen. (Är det nu vi helt kommer att sluta titta på video i liggande format? Det gäller ju att de andra plattformarna hänger efter då, för på många ställen funkar det inte så bra, layoutmässigt, med stående format).
Hur som helst, bakgrunden till varför de lanserar det här är dels för att den mobila trafiken, år 2021, till 78 % kommer bestå av videotittande, och dels för att de unga föredrar att titta på innehåll skapat av amatörer snarare än av professionella. Ja men alla som är under 25 tittar ju på YouTube.
En annan reflektion är: Kommer även långa videos, typ vloggar, därmed bli mer “made in the moment” utan redigeringar nu? Så som på Instagram Stories och Snap chat? Eller kommer vi börja redigera vårt material direkt i mobilen? Jag tycker att det här är väldigt spännande, eftersom jag tror att det är ett steg som, om de lyckas, kommer att förändra våra beteenden (stående format, inte heldagars redigeringar längre etc.) När jag tittar på kidsen så är det roligt, personligt, frekvent och genuint innehåll som går hem – inte det som är snyggast producerat. Det här kommer definitivt leda vägen dit. Kul! Men strunt i allt det här nu. Testa istället! Det finns redan en app ute i App Store  och Google play. Och när jag kommer in på mitt IGTV så är det första jag ser en video från Molly, och sen har jag mitt flöde som jag lätt kan klicka mig in på. Givetvis sätts en video igång så fort du öppnar appen, och precis som på vanliga Instagram så gäller samma slags regler kring algoritmerna; det du visar dig intresserad av (det vill säga de som du interagerar med) är det du kommer att få prioriterat i ditt flöde. Så här ser det ut. Världens mest okomplicerade användargränssnitt. 
Vad tror ni? Blir det här en hit? Kommer vi att lägga ut mer oredigerat?
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *