Bloggskola: Så här kommunicerar man för att få en stor blogg, del 1 – Välj ut en sak från din dag och gör något stort av det

Jag, och många andra, har skrivit om det här med hur man får en stor blogg förut men det tål att upprepas eftersom det är ett kärt ämne. Och jag vågar säga att jag vet precis vad som krävs för att lyckas skapa en stor blogg. Det finns givetvis olika sätt att jobba på men egentligen tror jag inte att det är själva “hur'et” som är problemet. Jag tror att de flesta, innerst inne, vet vad som krävs – precis på samma sätt som att alla vet vad som krävs för att gå upp eller ner i vikt, eller hur? – men att det dels är svårt att bestämma sig för vilken väg man ska gå och dels så är det svårt att vara kontinuerlig, det vill säga fortsätta att skriva varje, varje dag om sina ämnen. 
Jag har lånat bilder från följande bloggar: Angelica LagergrenJessica LagergrenAtt leva sin drömJennifer SandströmLinda Hörnfeldt  och Bossbloggen
I den här serien, som börjar idag och som fortsätter hela veckan och avslutas nästa söndag, fokuserar jag mer på hur vi ska tänka rent kommunikationsmässigt snarare än att ge tips om att du borde kommentera andras bloggar, ha en snygg design, ta snygga bilder etc. Inte för att det inte är viktigt (Det är det!) men just i den här serien pratar vi om själva innehållet, ok?
Ok, är ni redo? Här kommer dagens tips, det allra första tipset på hur du får en stor blogg. Varsågoda!
Välj ut en sak från din dag och gör något stort av det!
Ofta tänker vi att “Mitt liv är inte så intressant, jag går aldrig på events och mingel och har inte så där fotovänliga miljöer omkring mig som alla stora influencers har…” Men vet ni vad? Det gör ingenting! Det är inte det som är grejen, jag lovar! Tänk på att alla stora influencers också har haft 30 läsare om dagen en gång i tiden. Vad gjorde de då för att bli stora? Det var knappast events, mingel och fotovänliga miljöer, eller hur?
Nej, det handlar om att hitta ditt innehåll och att våga göra något stort av det. Jag vågar påstå att det går att skapa bra innehåll ur allas dagar, oavsett hur ens liv ser ut. Det handlar om att du måste ta ut någonting och göra det större; hur du tvättar håret, hur du gör marklyft, hur du skalar en lök, hur du tänker när du ska välja strumpor, varför du älskar lila etc. Med andra ord – välj en sak och gå in i detalj kring den snarare än att berätta om din dag där du tvättade håret, gick och tränade, gick hem och lagade mat och sen postar en bild på dig själv där du har dina lila favvisstrumpor på dig. Förstår ni skillnaden? Våga marinera en sak och gå in på djupet kring den istället för att berätta flyktigt om många saker. Jag tror att just den här grejen är det vanligaste misstaget man gör när man bloggar, så om du förändrar det här kommer du ha tagit ett stort steg. 
Lycka till!
Det här är en serie som startar idag och som sen fortsätter hela veckan och avslutas nästa söndag. Varje kväll kl 20,00 kommer jag att dela med mig av tips på hur man kan jobba med sitt innehåll för att få en stor blogg. Om du gillar det får du gärna länka och tipsa andra – eller så läser du bara själv. Puss!
 

150 thoughts on “Bloggskola: Så här kommunicerar man för att få en stor blogg, del 1 – Välj ut en sak från din dag och gör något stort av det

  1. Så kul att få ta del av dina tankar kring det här. Är imponerad av hur du får till mixen av business & ditt liv. Tycker du har lyckats superbra med det. Sedan jag började att visa mer av min sida som kämpande entreprenör och expert har intresset ökat. Så jag tror och hoppas att det är min väg framåt. Betydligt mycket roligare än att bara skriva fakta 🙂
    Blir spännande att läsa alla inlägg under veckan.

  2. Spännande!! Bra tips, tack ??. Försörjer du dig på din blogg eller du har annat jobb vid sidan av. Det känns svårt att man helt och hållet ”bara” skulle leva på sin blogg.

  3. Så spännande! Håller på och ska starta upp någonn typ av matversamhet. Har inte börjat blogga ännu, men har tänkt…
    Kanon med tips, så här i uppstart:) 🙂 🙂

  4. Jag är sååå less på mitt flyktande bloggande = tråkiga vardagsinlägg. Det är det som gör att jag har svårt för att blogga kontinuerligt och lessnar fort. Så jag behöver hitta en nisch att utgå ifrån.

  5. Å, så jättefint att du delar med dig och det är ju som att ha en tv-serie att följa – klockan 20.00 varje kväll ska jag bänka mig o läsa ☺?. Jag behöver tips verkligen om detta ☺.

  6. Hej! Tack för tips, jag undrar om du har några tips på hur man på "bästa/smartaste" sätt kickstartar igång sin blogg med första inlägget osv? jätte tacksam för svar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *