Jag har slutat tvätta håret – Häng med på mitt hårexperiment

God morgon! Nu ska ni få hänga med på mitt hårexperiment. Jag känner att det kan bli en resa som slutar väldigt lyckligt. Under de här två veckorna, som jag har varit på landet, har jag inte haft ett enda smycke på mig och inte sminkat mig eller fixat mig alls utan bara gått upp på morgnarna, tvättat ansiktet, borstat tänderna, smort in mig med solkräm och sen varit redo. Så jäkla skönt! Och det bästa av allt – jag har slutat tvätta håret. Fräscht eller hur? ?
Nej men så här är det: Vanligtvis tvättar jag håret minst varannan dag, vilket är alldeles för mycket. Tvättar jag inte det dag två så blir det fett. Och så nu under semestern så råkade jag trilla över en gammal video som Vanja Wikström har gjort, om hur hon lockar sitt hår.  Och jag blev inspirerad. Jag är så himla dålig på att fixa mitt hår men kom på att om jag inte hade tvättat det så ofta så hade det varit enklare. Då slipper jag ju börja från scratch varje morgon. Då kanske jag skulle kunna bli en person som i alla fall ibland har utsläppt (och dessutom fixat) hår. Jag vet inte vad det är med mig och mitt hår men det går bara inte att ha det utsläppt. Inte utan att fixa det i alla fall. Jag har väldigt tunt hår och det är så klart urdumt att tvätta det så ofta då, dels för att det blir flygigt när det är nytvättat och dels för att det ju sliter. Så jag bestämde mig för att åka in till Norrtälje och köpa ett torrschampo. Jag har inte så stor erfarenhet av torrschampo så jag tog första bästa som jag hittade på Apoteket. Det här.
Och det fyller verkligen sin funktion. Nu har jag inte tvättat håret på sex dagar (!) Jag sprayar lite varje dag, eftersom jag hatar när håret blir fett, och det funkar alldeles utmärkt. Håret känns hur fräscht som helst och blir inte ett dugg fett. Uppe på huvudet, där bak, brukar det alltid bli fett om jag inte tvättar det men det finns inte en gnutta tendens till det. Håret blir också tjockare och tjockare för varje dag eftersom jag använder torrschampo. Perfekt ju! Så här ser det ut nu. Don't mind utväxten och de slitna topparna, det är det där med att det inte är fett som jag vill visa.
Ja men hurra! Till hösten kommer jag bli en uppdaterad version av mig själv, hårmässigt. Spännande eller hur? ?

75 thoughts on “Jag har slutat tvätta håret – Häng med på mitt hårexperiment

  1. Jättebra att håret ser tjockare ut men blir det det också? Du får rapportera från ditt hårexperiment efterhand.
    Kram.

  2. Det ser redan superfint ut? Jag vill också bli bättre på att fixa mitt hår. Det är så viktigt för helhetsintrycket. Fortsätt uppdatera oss om hur det går.

  3. Men alltså: WOW! Jag avskyr mitt hår nytvättat, men har ingen annan metod än att jag badar i havet varje dag. Ha ha ha… Hav istället för saltvattenspray och torrschampo? Hur som: tack för tips och sååå snyggt!

  4. Utan torrschampo stannar min värld 😉 sen skulle jag hålla lite koll, hårbotten kan bli väl torr om man använder för mycket torrschampo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *