Höstlistan – Förändringar jag vill göra

Som vanligt när jag har semester så hinner jag landa och börja slappna av. Det gör att jag kan tänka mer kreativt och klart igen vilket är så jäkla härligt. Den här semestern har jag funderat mycket över både stort och smått. Jag har inte gått in i detalj och tänkt “Åh! Vi måste börja med webinars” eller liknande utan mer funderat över en del större förändringar. När jag tänkte att jag skulle skriva det här inlägget så tänkte jag först att Nej jag har ju inte tänkte klart än, så det är bättre att jag väntar… men så kom jag på att då blir det ett så enormt långt inlägg. Det är bättre att jag bara börjar, eller hur? Så kan jag fortsätta med fler inlägg sen. Japp, så gör vi.
Här har vi den, början av min höstlista. Saker som jag vill göra eller förändra i höst alltså:
  • Ta det mer lugnt. Surprise… Ja men det här säger jag varje sommar och runt varje jul. Men jag menar verkligen det. Jag vill inte rusa på utan att hinna reflektera över saker. Ska man lyckas med någonting, vad det än är, så krävs det att man stannar upp och reflekterar, så om jag nu inte kan göra det för att jag själv behöver det så borde jag åtminstone övertyga mig själv om att det är ett måste för mitt företags skull. Jag måste, måste, måste ha mer luft i min vardag och jobba mindre vid datorn. Och även ge mig mer tid till att tänka, se framåt och vara mer strategisk. 
  • Och på tal om att vara mer strategisk så vill jag tänka större. Jag vill ta Mama Said till en ny nivå men jag vet inte riktigt hur. Det är lite klurigt med konsultverksamhet eftersom varje timme som vi kan ta betalt för måste utföras av någon. Och den personen ska ju så klart ha lön. Ja men ni fattar. Nu har jag drivit Mama Said i några år och jag funderar mycket på hur vi kan tänka större… men jag behöver nog hjälp där. Kanske jag borde skaffa en mentor. Men vem? 
  • Jag vill resa mer och uppleva mer. Det behöver inte vara långa resor men jag vill verkligen resa och träffa nya människor. Jag älskar ju att resa och startade min karriär med att bo utomlands i sju år. Vad hände? Jag vet vad som hände… Jag är alldeles för snål med tiden eftersom jag har ett sånt hektiskt schema. Jag orkar helt enkelt inte planera, packa och resa iväg så som min vardag har sett ut. Men jag ska ta tag i det nu!
  • Titta på ifall vi ska öppna Mama Said i Stockholm. Jag har lite tankar om hur vi skulle kunna göra det rent praktiskt och återkommer nog till det…
Ja men som ni förstår så är det här bara början. Jag har bara varit ledig en och en halv vecka ? Har ni börjat fundera på hösten än? 

30 thoughts on “Höstlistan – Förändringar jag vill göra

  1. Jamen det här var ju himla smart. Ny säsong nya tag. Jag har inte börjat tänka på hösten än, men rensat ur huset ordentligt och har en hel del kvar att gå igenom. Jag blir antagligen färdig att göra en lista jag med vad det lider. Men det är inga stora äventyr och utsvävningar här. Mest praktiskt, organisera och tråååkiga papper, ärenden och sånt som vore så himla skönt att bli av med och lägga till handlingarna,. Få ett avslut på det gamla både i garderober, utrymmen och livet i stort så att säga.
    Ha det gott

  2. Jag har inte kommit dit riktigt än. (Faktiskt inte helt avslutat våren än) Men jag VET att jag kommer komma dit. Jag älskar hösten, terminsstarten, nystarten…. och jag verkligen längtar till min lista börjar ta form 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *