Jag delar med mig av min Instagram-statistik

God morgon! Jag tycker att det är kul att analysera statistik och beteenden ibland, och idag har jag kikat in på mitt Instagram. Som jag har pratat om tidigare så är det bra att få kommentarer på Instagram, men jag har ju också pratat om att det egentligen “bara” handlar om att bygga relationer på riktigt.  Gör vi det så blir det bra, oavsett det visar sig i kommentarer, DM's, DM's på stories eller genom att vi själva går in och kommenterar andras konton. För ja, det ger också pluspoäng så klart. Vi ska ju bygga relationer!
Men strunt i det nu för en liten stund. Jag tänkte att jag ska dela med mig av min statistik, och det jag helst mäter är ändå antal kommentarer eftersom det kan visa någorlunda på hur bra relation jag har med mina följare. Instagram borde btw. även införa statistik på hur många kommentarer man själv skriver hos folk…
Hur som helst – här är min statistik på de bilder som har fått flest kommentarer senaste året. 
Det är inte de snyggaste bilderna som vinner
Ett första konstaterande är att det inte är de snyggaste bilderna som vinner. Visst, om jag skulle ta bilder där jag vistas i fantastiska miljöer samt lägga upp bikinibilder så kanske jag hade hamnat på en helt annan nivå, men nu jämför jag bara mellan mina egna bilder. Hos mig är det inte snyggast bild som vinner. Kanske för att det inte är mitt största fokus, jag vet inte ?Jag skulle gärna ha snyggare bilder men undrar hur tusan man löser det i vintermörkret?
Födelsedagar och firande slår alltid stort
Födelsedagar och nyårshälsningar funkar alltid bra! Tre av de här bilderna innehåller födelsedagar eller nyårshälsningar. 
Folk gillar när det går bra 
De bilder där jag – som till exempel på den längst ner till höger, den andra där jag står med armarna ut uppe i fönstret, och den där vi står ett helt gäng med Mama Said-skylten – visar att det går bra får alltid många kommentarer. Jag kan inte alls känna igen den där “svenska avundsjukan” i mitt vanliga liv, och inte heller på Instagram. När det går bra för mig och jag sprudlar – ja men då får jag massor av glada kommentarer och hejarop. Och jag skulle inte vilja ha följare som inte är glada för min skull. Jag är själv alltid glad för andras skull när det går bra, oavsett vad de har för bakgrund och oavsett vad de jobbade med i förrgår. Jag har väldigt svårt för icke-inkluderande i form av: “Hon är väl ingen entreprenör!” eller “Han har väl aldrig kunnat nåt om klockor” Ni fattar! Jag är helt enkelt så glad att mina vänner och följare är fantastiska och gillar när det går bra för mig. Heja er! ?
Berättelser funkar alltid
Man älskar ju att följa en story, alltså en berättelse, eller hur? De bilder där jag har berättat en anekdot från förr, och gärna med känsla i, går så klart väldigt bra. 
Att be om tips genererar ofta i många kommentarer
När vi skulle åka iväg över nyår och jag bad om tips på bra ställe som funkar med barnen så fick jag massor av kommentarer med förslag på ställen. Man älskar ju sociala medier i de lägena, eller hur? ?
Igenkänning engagerar
Igår la jag ut en bild med den här texten…

… och bilden är ju långt ifrån den roligaste, men texten kommer från hjärtat. En klagan om att jag tycker att det är sån ångest att hålla på med papper. Jag tänkte inte alls att det skulle bli någon slags kommentar-raket men OJ vad folk verkar känna igen sig. Jag fick massor av kommentarer! Och dessutom fick jag flera bra tips på lösningar. Fint ju!
Hur ser er statistik ut? Kan ni dra ungefär samma slutsatser? Det hade varit så kul om ni också kunde lägga upp ett sånt här inlägg så att vi kan få se andras kommentar-raketer. Kommentera här i såna fall så länkar jag till er i det här inlägget ?
 

30 thoughts on “Jag delar med mig av min Instagram-statistik

  1. Superkul och tack för inspriationen. Blev ett inlägg på min blogg. Instagram är min favoritkanal men även min bästa kanal affärsmässigt. Som affärsutvecklare och Ekonomisk PT borde det kanske vara Linkedin men inte då. Insta ger mig både kunder, nya äffärskontakter och föreläsningaruppdrag. Men jag älskar att skriva och att fota så kanske är det min kärlek till mediet som gör att jag lyckas där. Men min slutsats är att en så enkel sak som ett par gröna trädgårdshandskar kan vara det som är succé i vissa fall 🙂 tack för inspiration och en kanonbra blogg som ger mig många tankar.

  2. Jag skrev i min förra kommentar att jag tyckte det var lite för mycket sociala medier, så nu vill jag förtydliga att det här är toppen! Det kan ha varit ordet ”algoritm” som jag tröttnade på bara ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *