Dags att backa ett steg och göra en affärsplan

God morgon! Det är som sagt väldigt skönt att få lite utrymme till att tänka istället för att bara springa på. Just nu har jag två stora, konkreta, saker som jag funderar på och som jag verkligen vill göra inför hösten: 1) Budget 2) Affärsplan
Ja det låter kanske lite märkligt att börja fundera på det nu, Mama Said är ju redan up and running sen länge, men jag tänker att det är dags att backa några steg och utgå från ett blankt blad. Det har hänt så mycket sen vi startade för snart fyra år sen och jag tror verkligen att det skulle vara nyttigt att tänka igenom allt och, rent tankemässsigt, börja om från början. Så jag backar några rejäla kliv och gör helt enkelt en affärsplan. 
Jag brukar använda mig av Venture Cups mall  när jag gör en affärsplan…
 
…men vet att det även finns en mall på Verksamt.se. 
Efter att ha gjort en snabb överblick så uppfattar jag det som att den på Verksamt.se är mer konkret, och därmed kanske lite enklare att fylla i. Det jag gillar med den på Venture Cup är att man tvingas tänka till lite, och det är ju lite det som är poängen, så jag väljer den även denna gång. Ni som är egenföretagare på ett eller annat sätt (även influencers) – har ni gjort en affärsplan? Jag lovar att det hjälper så mycket, så det är helt klart värt den tid ni investerar. Gör det!! ?
 

15 thoughts on “Dags att backa ett steg och göra en affärsplan

  1. Ja, jag hade affärsplan för mitt ”förra” företag, som jag dessutom gick igenom och reviderade/uppdaterade en gång per år! Superbra tycker jag, då vet man vilken riktning, vad man behöver satsa mer/mindre på osv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *