Marknadsföring online är utdöende!

Hörni, kan vi prata om en sak… Det här med marknadsföring online, särskilt den som sker i traditionell annonsanda, är utdöende! Det är ingen som är intresserad av ett företag som bara pratar om sig själv. Visst, än så länge funkar det kanske till en viss del, men vänta ni bara. Snart är det totalt utdött! Vi kan se det på Instagram – det är plötsligt jättesvårt att nå ut med sina fina bilder, och vi skyller på algoritmen när det egentligen handlar om att ifall alla bara sitter och postar fina bilder så finns det ju ingen som tar sig tid att titta på dem, eller hur? – och vi ser det på Facebook, i statistiken och i marknadsförarnas frustrerade ansikten.
 
Så här är det:
Har du ingenting att berätta eller har intresse av att ha en dialog – ja men då kan du lika gärna lägga ner din marknadsföring. Och du borde sluta upp med att utgå från dig själv och istället fokusera på dina följare. Det är då du kommer att lyckas! Jag vet inte hur många gånger jag ska säga det här, men det ger såå mycket mer att till exempel på Instagram, lägga tid på att kommunicera med dina följare än på att mata ut nästa bild. Och på exakt samma sätt funkar det i alla andra kanaler. 
Jag önskar att Instagram och Facebook hade presenterat statistik över hur aktiva vi själva är hos andra, för det är det som kommer att räknas i framtiden. Och faktiskt delvis redan nu.
Och när vi kommer till den egna kommunikationen så måste vi sluta med att bara posta fina bilder och mer tänka att de ska ha något slags värde… antingen att det är underhållande eller informativt. Då kan vi lyckas! Traditonell marknadsföring kommer inte funka i framtiden, utan det känns bara spammigt. Om vi tar Framgångspoddens nyhetsbrev som exempel… där samlar Alexander (som driver Framgångspodden) highlights från senaste poddavsnittet, ni vet såna där klokheter som man skulle vilja skriva ner. De samlar han i mailet, så att det blir ett värde för mig som mottagare. Plötsligt behöver jag nyhetsbrevet. En helt annan sak än att skicka ut ett nyhetsbrev där det står “Hej, här är vårt nya avsnitt”. Ni förstår skillnaden va? 

Men hur som helst… Håller ni med mig? Tror ni också att traditionell online-marknadsföring kommer att dö ut? Jag tycker i och för sig redan att den till stor del har gjort det, men vi ser ju än idag annonsbanners på Aftonbladet, säljiga nyhetsbrev och produktannonser på Facebook… Vad tror ni?

15 thoughts on “Marknadsföring online är utdöende!

  1. Instämmer helt. Speciellt annonser som är på mobilen. 99,9% av alla traditionella annonser jag klickar på på mobilen är misstag. Kan inte minnas en enda gång jag hittat en intressant annons i mobilen och sedan klickat på den och köpt något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *